Tror Rodgers sitter trygt uten topp fire

Velinformerte Tony Barrett i The Times tror ikke Brendan Rodgers sin jobb vil være i fare selv om en skulle havne utenfor topp fire. Forventer ny Gerrard-kontrakt. Undrende om Dubai-tur.

Vi har tatt en prat med The Times-journalist Tony Barrett i landslagspausen. En rapport fra Italia om at Brendan Rodgers sin jobb skulle være i fare nådde etterhvert mindre troverdige britiske tabloider.

 

Vil Rodgers beholde jobben, om det ikke skulle bli Champions League-fotball neste sesong?

 

- Han burde det, og jeg håper det, av mange grunner. Skulle han miste jobben, vil Liverpool nærme seg enda mer å bare være hvilken som helst annen klubb. Eierne sa at de ønsket en ung fremadstormende trener, med en langtidsplan, og det er akkurat det de har fått. Nå må de gi ham muligheten til å nå sine mål, sier Barrett til liverpool.no.

 

- Men Rodgers vil trenge en sterk andre halvdel av sesongen for å unngå å komme under press. En dyster sesong med tilbakegang vil sikkert ødelegge for ham, men gradvis forbedring av laget bør garantere at han beholder jobben selv om Liverpool skulle komme utenfor topp fire, følger han opp.

 

Steven Gerrard har så langt ikke skrevet under på en ny kontrakt. Tror du kapteinen vil underskrive en ny avtale?

 

- Ja, jeg tror det vil være en gedigen overraskelse dersom klubben ikke klarer å komme til enighet med Steven om en ny kontrakt. Alle involvert, inkludert Steven selv, aksepterer at han er inne i den siste fasen av hans karriere, men det betyr ikke at han ikke har mer å bidra med, eller at innflyltelsen hans er så liten at det å gå hver sin vei er uungåelig. Begge parter ønsker at en ny avtale skal komme i havn, så alt tyder på at det nesten helt sikkert kommer til å skje.

 

FSG var nylig i Dubai sammen med Rick Parry. Tror du dette utelukkende var for sponsorsamtaler?

 

- Her vet bare de involverte hele sannheten. Alt tyder på at potensielle kommersielle avtaler ble diskutert, og spesielt navnerettigheter, og så videre. Men det at John W. Henry var der personlig finner jeg interessant. Under normale omstendigheter ville Billy Hogan gjort den jobben, så at Henry var tilstede antyder at det kan ha vært mer i det. Kanskje blir investeringer vurdert, men det er bare en kvalifisert gjetning.

 

I andre del av intervjuet diskuteres Simon Mignolet, Dejan Lovren, Glen Johnson og Mario Balotelli.