Tror Spurs-kampen var nøkkelen til tittelkamp

I desember dro de røde til White Hart Lane i London og maltrakterte Tottenham med fem mål. Det var kampen der spillerne innså at de kunne kjempe om tittelen, mener manageren.

– Jeg ser tilbake på den dagen som det øyeblikket der spillerne virkelig fikk en tro på det vi holder på med, sier Brendan Rodgers, ifølge Liverpool Echo.

Jordan Henderson, Jon Flanagan, Raheem Sterling og to nettkjenninger av Luis Suárez sørget for at Tottenham tapte hele 0–5 på eget gress. Prestasjonen, som Liverpool-manageren kaller «perfekt», ga spillerne troen på at de kunne hevde seg i toppen, mener han.

– Tottenham er ansett som en rival, og de ble sett på som en klubb som var bedre enn Liverpool. I tillegg hadde ikke våre resultater på White Hart Lane vært så gode de siste årene.

– Klarte å utfolde idéene våre

De liljehvite fra London hadde havnet foran Anfield-klubben på tabellen de fire siste årene før denne sesongen, og i august var mange fotballeksperter enige om at lagene skulle utfordre hverandre til 4. plassen. I desember, før kampen, lå Tottenham tre poeng bak Liverpool.

– Frem til det hadde vi utviklet oss veldig mye. Jeg tror det var akkurat den kampen som ga laget troen på det vi hadde arbeidet med. Vi hadde vokst som et lag, men jeg følte det var den første bortekampen mot en av rivalene vi virkelig klarte å utfolde oss og våre fotballidéer, sier Rodgers.

– Å dra dit og være så komplette og spille en perfekt kamp med tanke på hvordan vi ønsker å fremstå, var veldig godt. Fra den dagen så jeg en liten endring i måten spillerne trener på og hvordan de fokuserte inn mot kamper.

Les også: – Denne sesongen vil gi oss troen

Det var starten på et halvår med mange bemerkelsesverdige kamper. Rodgers mimrer tilbake på flere av resultatene, som 3–0 mot Manchester United på Old Trafford, 4–0 mot Everton på Anfield, 5–1 mot Arsenal og 4–0 i hjemmekampen mot Tottenham.

Mens Liverpool avsluttet sesongen på 2. plass i Premier League, havnet Tottenham, som tok 15 poeng færre enn de røde, på 6. plass.