U18: Man Utd - Liverpool 0-0

Det var nok av sjanser til begge lag på Moss Lane, men det endte uten scoringer i fredagens kamp mellom Manchester United U18 og Liverpool U18.

Nordvestderbyet spilles på Moss Lane i Altrincham, og LFCTV GO viser det direkte for abonnementer. Vi oppdaterer det viktigste fra oppgjøret på liverpool.no.

Neil Critchley har valgt å starte med de samme elleve som startet mot Stoke for seks dager siden. I den kampen scoret Harry Wilson og Will Marsh kampens to eneste mål. Flere spillere, deriblant Sheyi Ojo og Jerome Sinclair, er ikke med i dag fordi de har trent regelmessig med førstelaget den siste tiden.

Liverpool: Firth; Travis, Whelan, Polgár (Lewis 46), Hart; Brimmer, Chirivella; Kent, Wilson, Canos; Marsh (Ejaria 68). Benk: Wheeler, Nicholas.

Manchester United: Henderson; Reid, Tuanzebe, Fosu-Mensah, Borthwick-Jackson; Scott, Redmond; Riley, Gribbin, Dearnley (Hamilton 67); Rashford. Benk: Warren, Byrne, Rathbone, Johnson.

Bortelaget fra Merseyside stiller i sine helgule bortedrakter.

FØRSTE OMGANG:

1. min: Kampen er i gang.

4. min: Hardt og farlig innlegg av Sergi Canos, men Manchester United-keeperen er bra med i boksen og plukker ballen.

6. min: Tam åpning på nordvestderbyet. Hjemmelaget har hatt ballen mest uten å skape noe.

8. min: Liverpool kontrer, og Harry Wilson får ballen på vei igjennom. Waliseren stormer frem til boksen og hektes, men dommeren lar være å blåse.

9. min: Manchester United-spiller Dearnley skjærer inn fra venstresiden og prøver seg med et skudd, men ballen går over.

10. min: Hurtig Liverpool-angrep langs høyre. Canos spiller ballen inn i boksen til høyreback Travis, og han legger ballen ut i støtte. Brimmer får god tid på 25 meters hold, men bommer totalt med innlegget.

12. min: Gjestene bruker god tid med ballen når de har den. United blir løpende etter og jager kula.

14. min: Chirivella og Marsh kombinerer, og Wilson får etter hvert ballen i boksen, men stoppes umiddelbart av en stopper.

14. min: Ryan Kent får en gratismulighet når Tuanzebe slurver, men United-forsvareren løper ham opp igjen i tide. Corner til Liverpool.

15. min: Hjørnesparkes klareres delvis. Chirivella får ballen på Uniteds halvdel, og spanjolen varter opp med en briljant pasning mot Polgár i bakrom. Midtstopperen får imidlertid ikke kontroll på kula like foran mål, og det ender i ingenting.

20. min: Gribbin avanserer mot Liverpool-boksen, og han prøver å finne Rashford, som har mye rom like innenfor boksen. Pasningen er upresis, og bortelaget rydder unna.

23. min: United roper på straffe når Whelan takler Riley i boksen, men reprisene viser at dommeren gjør rett ved å gi vertene hjørnespark.

33. min: Chirivella sklir på midtbanen, og United angriper. Det er åpent på Liverpools venstreside, noe hjemmelaget prøver å utnytte, men forsvaret får gitt til corner.

34. min: Polgár tar telling etter en hodeduell med Rashford. Stopperen er tydelig svimmel og får behandling.

36. min: Spillet er i gang, og Polgár kommer etter hvert inn på banen igjen.

40. min: Hart kommer seg ned til dødlinja og legger inn. Henderson bokser ballen ut til Brimmer i returrommet, men australierens harde skudd på direkten går over.

45. min: Hart klarerer ut i returrommet. Scott skyter svakt over for United.

PAUSE:

Det har vært en jevn omgang på Moss Lane. Derbyet har nok ikke vært like intensivt som vi hadde forventet. Begge lag har hatt perioder med mye ballinnehav, men de store sjansene har uteblitt. Nærmest for Liverpool var kanskje Kristóf Polgár da Pedro Chirivella fant ham i boksen med et utsøkt pasning, men midtstopperen fikk ikke god nok kontroll på ballen til å sette den i mål. Vertene har vært frempå noen ganger, men de har ikke klart å utfordre Andy Firth nevneverdig.

ANDRE OMGANG:

46. min: Kane Lewis kommer inn for Kristóf Polgár, som fikk en smell i hodet før pause.

46. min: Liverpool tar avspark. De siste 45 minuttene er i gang.

47. min: Canos stormer forbi en United-spiller på høyrekanten, men ingen av Liverpools angripere når det lave og bra innlegget. Godt gjort av den tidligere Barcelona-vingen.

50. min: Liverpool presser United i boksen, men avslutningen til Wilson stoppes.

53. min: Redmond skyter over fra 25 meter.

55. min: Enorm sjanse for vertene. Dearnley legger lavt inn fra venstre, og Gribbin avslutter hardt på direkten. Skuddet går imidlertid nokså rett på Andy Firth, som viser frem gode reflekser og redder. Kampens største mulighet så langt.

61. min: Andy Firth fortsetter å holde Liverpool inne i kampen. Det slås en briljant gjennombruddsball mot Dearnley, og venstrevingen kommer alene med keeper. Firth redder ypperlig.

66. min: Flott angrep av Liverpool, som ruller opp fra høyre mot venstre mens de avanserer fremover. Ryan Kent får etter hvert ballen på kanten av boksen, og han klinker til etter å ha utfordret oppasseren. Henderson får noen fingre på det harde skuddet.

67. min: Hamilton kommer inn for Dearnley.

68. min: Liverpool tar Will Marsh av banen. Inn kommer midtbanespiller Ovie Ejaria.

75. min: Riley kommer seg fri fra Hart på høyresiden, men innlegget treffer ingen i rødt, hvitt og sort. Liverpool tar over igjen.

79. min: Gribbin slipper ballen herlig igjennom til Scott, men han får ikke kontroll på ballen alene med keeper. Femmeter til gjestene.

81. min: Ejaria får ballen på 20 meter, finter seg fri og skyter. Ballen går via en spiller og like utenfor.

83. min: Ny, god mulighet for innbytteren. Ejaria får ballen av Hart, kombinerer med Wilson, drar av en mann og skyter med venstrefoten. Ballen sklir litt av foten og ruller meteren på utsiden av stolpen.

84. min: Chirivella får ballen alene med keeper etter strålende spill av gjestene, men Henderson redder flott.

88. min: Liverpool har ballen på Uniteds halvdel, men hjemmelaget er kompakt bakover og svært vanskelig å bryte ned.

91. min: United kontrer. Rashford har muligheten til å spille ballen på tvers, men heldigvis for Liverpool prøver han selv. Skuddforsøket er bruktbart, men går like utenfor.

93. min: Dommeren blåser av kampen.

SLUTT:

Det var mer underholdende etter pause, men ingen av lagene klarte å finne veien til nettmaskene. Liverpool-målvakt Andy Firth hindret Manchester United strålende to ganger et drøyt kvarter etter sidebyttet, mens bortelaget presset voldsomt uten å lykkes i sluttminuttene. Ovie Ejaria, som kom inn i andre omgang, var veldig frisk og hadde to gode muligheter, og Pedro Chirivella burde scoret da Sergi Canos spilte ham igjennom på tampen. Totalt sett en ganske jevn kamp, og det er lite å si på at lagene får hvert sitt poeng i nordvestderbyet.