U19 møter Basel i ettermiddag

Liverpool U19 møter Basel i UEFA Youth League i ettermiddag. Avspark på Campus FC Basel er klokken 15.00.

Liverpool U19 vant 4-0 over Ludogorets i sin første kamp i turneringen, og skal nå prøve å følge opp dette gode resultatet i Sveits. Laget reiste til Basel sammen med førstelaget, og gjennomførte en treningsøkt i går kveld.

- Det er en fantastisk opplevelse og en ære for oss på akademiet å reise til Sveits sammen med førstelaget, sier akademidirektør Alex Inglethorpe til Liverpoolfc.com.

- Vi spilte en rekke kamper i utlandet under preseason, men det at du nå skal spille en Champions League juniorkamp gjør det litt mer spennende, slår han fast.

- Av og til er nivået helt annerledes utenfor England. Dette er en mulighet for oss til å teste oss mot ulike lag, ulike spillertyper og ulike formasjoner, noe som er svært verdifullt for oss.

- Vi får også oppleve en annen kultur, så dette er viktig for guttenes utvikling.

Om den første kampen mot Ludogorets har Inglethorpe følgende å si:

- Jeg syntes vi spilte utmerket. Vi var litt nervøse i starten, noe jeg tror er normalt. Men så snart vi fant rytmen, og scoret det første målet, ga det alle selvtillit, og spillerne utførte kamp-planen til punkt og prikke.

Basel tapte 2-0 for Real Madrid i sin første kamp. Inglethorpe forventer likevel en tøff test mot det sveitsiske laget i ettermiddag.

- De er et godt lag. De er et hardtkjempende lag som vil være sterke, både fysisk og mentalt, så det blir en veldig tøff kamp.

- Det å spille på bortebane mot et akademilag med litt mer rutine enn vårt mannskap, vet vi vil bli en veldig tøff test for oss.

- Etter kampen skal vi se førstelaget spille. Jeg synes det er en flott del av denne turneringen. Det er fantastisk for våre spillere å få sjansen til å se førstelaget spille i Champions League.