Uavgjort i generalprøven

Flere av Chelseas storkanoner varmet benken fra start under kveldens Champions League-møte med Maribor på bortebane, og London-klubben fikk bare med seg ett poeng fra Slovenia.

Diego Costa, Gary Cahill, César Azpilicueta, Ramires, Oscar og førstekeeper Thibaut Courtois var ikke med i startelleveren på Ljudski stadion. Chelsea var friske i åpningsminuttene, men falt etter hvert ned på et nivå som ikke imponerte mange i den første omgangen.

Med 0–0 til pause sendte Mourinho inn Costa og Oscar på banen til andre omgang. Likevel var det Maribor som tok det første stikket: Fem minutter etter sidebyttet limte Agim Ibraimi ballen i krysset, og vertene ledet oppgjøret.  Idet klokka passerte timen burde Luka Zahovic doblet stillingen, men Maribor-spilleren bommet på åpent mål fra kloss hold.

I stedet våknet Chelsea, som begynte å skape en rekke målsjanser. Med snaut tjue minutter igjen på kampuret kom også uttellingen for gjestene. John Terry stusset en Cesc Fàbregas-pasning mot bakre stolpe, der Nemanja Matic sto og tuppet inn 1–1 uten problemer.

Eden Hazard brant en enorm mulighet like etter utlikningen, og dommeren blåste feilaktig av for offside da Fàbregas scoret med elleve minutter igjen å spille. Chelsea fikk imidlertid sjansen de ønsket etter 85 minutter. Hazard ble lagt i bakken, og belgieren fikk straffespark. Han tok selv ansvar fra ellevemeteren, men bommet for tredje gang i karrieren.

Dermed ble bare det ene poenget med Chelsea i garderoben etter kampen, noe svært fornøyde hjemmesupportere jublet høyt for.

Chelseas lag i kveld: Petr Cech; Branislav Ivanovic, Kurt Zouma, John Terry, Filipe Luís (Ramires 56); Cesc Fàbregas, Nemanja Matic; Willian (Oscar 46), Eden Hazard, André Schürrle (Diego Costa 46); Didier Drogba. Ubenyttede innbyttere: Thibaut Courtois, Mohamed Salah, Gary Cahill, César Azpilicueta.

Kommende lørdag besøker tar Liverpool imot Chelsea på Anfield klokka 13.45.