Uke 20

Her har vi samlet noen av ukens mer kulørte rykter fra nettsteder og aviser, vedrørende spillere som linkes inn eller ut av Liverpool.

Søndag 18. mai

Liverpool er ute etter Barcelona-angriper Alexis Sánchez (25) før Champions League-deltakelsen neste sesong. Chileneren, som scoret i gårsdagens 1–1-kamp mot Atlético Madrid, der Barça tapte ligagullet på målstreken, kostet katalanerne 22 millioner pund i 2011. Siden har han scoret 21 mål, men likevel ikke stålsatt seg helt på Camp Nou, og Liverpool vil satse på et bud på rundt 18 millioner pund.
Daily Star

Det ligger an til en budkrig om Luis Suárez (27) mellom Real Madrid og Barcelona denne sommeren. Gigantene kan komme til å bla opp hele 100 millioner pund for uruguayaneren.
Daily Mail

Iago Aspas (25) er på vei tilbake til Spania. Etter det mislykkede jomfruåret på Anfield, der han står med ett FA-cupmål på totalt 16 opptredener i cup og liga for de røde sesongen, kan spissen skrive under for sin barndomsklubb, Celta Vigo, igjen. Valencia forhørte seg i januar, men interessen deres skal ha dalt. Nå er Celta det mest realistiske alternativet.
fichajes.net

Lørdag 17. mai

Southampton, som allerede vet at Liverpool er villige til å åpne lommeboka bredt for å hente kaptein Adam Lallana, skal kreve 20 millioner pund eller mer for Dejan Lovren (24). Den spillende stopperen ble matchvinner på Anfield i september i fjor og er en mann Brendan Rodgers ønsker å styrke forsvaret med, men den lite hyggelige prislappen gjør at Merseyside-laget leter andre steder og vurderer alternativer.
Liverpool Echo

Liverpool skal stadig nærme seg en avtale med 20-årige Emre Can fra Bayer Leverkusen. Det unge talentet, med nummer 10 på ryggen i Bundesliga-klubben, skal koste rundt 12 millioner euro – eller omtrent 9,7 millioner pund.
Bild

Sevilla-venstreback Alberto Moreno (21) skal være villig til å avslå et overgangsforslag til Liverpool for å heller skrive under for Real Madrid denne sommeren.
Marca

Chelsea eier Thorgan Hazard, lillebroren til Eden, men han har vært på utlån til belgiske Zulte Waregem de to siste årene. 21-åringen ble kåret til årets spiller i Belgia, men det er tvilsomt at José Mourinho finner plass til stortalentet i startelleveren til Chelsea allerede neste sesong. Det betyr at nok et utlån er aktuelt, og Liverpool står klare til å hente ham. Schalke og Everton er også interesserte i vingen som nettet 16 ganger denne sesongen.
Daily Mail

Fredag 16. mai

Det har vært antydet at Lucas Leiva kan være på vei ut av Liverpool, og Inter er interessert i å knytte til seg brasilianeren. "Det jeg kan si for øyeblikket er jeg ikke har mottatt noen tilbud", forklarer Lucas selv. "Liverpool har ikke kontaktet meg om en slik mulighet. Serie A er en fin liga, men jeg kan ikke si noe om Inter er aktuelt da jeg er under kontrakt med Liverpool."
FcInterNews.it

De røde har henvendt seg til Bayer Leverkusen for å hente Emre Can (20). Unggutten, med kamper for flere aldersbestemte tyske landslag, kom fra Bayern München i fjor og har kontrakt med Leverkusen til 2017. Bayern har muligheten til å kjøpe ham tilbake, men det virker lite trolig. Rudi Völler, sportsdirektøren i Leverkusen, ønsket ikke å kommentere Liverpool-kontakten.
Kicker

Dele Alli, 18-åringen som spiller for MK Dons, sammenlignes med Steven Gerrard som spillertype. League 1-klubben stålsetter seg nå for tilbud fra en rekke klubber i sommer – inkludert Liverpool, Arsenal og Chelsea. De rødes manager så tenåringen selv da MK Dons møtte Wigan i FA-cupen i januar.
Daily Express

Liverpool er fortsatt interesserte i å hente tidligere Chelsea-angriper Salomon Kalou. Ivorianeren, som spiller for franske Lille, var linket til Merseyside i januarvinduet, men Brendan Rodgers droppet ham for å fokusere på Yevhen Konoplyanka. Nå skal flere klubber være interessert i Kalou – inkludert Arsenal, Roma, Atlético Madrid, Monaco og Galatasaray.
Daily Star

Torsdag 15. mai

Liverpool har sendt speidere for å sjekke ut Dani Parejo (25) i Valencia. Den tidligere Real Madrid-spilleren bundet til spanjolene frem til 2016, men det ligger en utkjøpsklausul på 25 millioner euro, eller omtrent 20 millioner pund, i kontrakten.
Super Deporte

Ivan Rakitic (26) skal være nær kontraktsforlengelse med spanske Sevilla, som i går vant Europaligaen etter straffesparkkonkurranse. Kroaten er jaktet på av mange klubber – inkludert Liverpool, Chelsea, Real Madrid og Barcelona – men klubbpresidenten er sikker på at den svært elegante midtbaneprofilen skriver under på tre nye år. Rakitic har ett år igjen av dagens kontrakt.
talkSPORT

Dersom Luis Suárez selges denne sommeren, er Liverpool villige til å punge ut hele 60 millioner pund for å hente Edinson Cavani (27) fra Paris Saint-Germain som erstatter. Hovedstadsklubben i Frankrike vil også vurdere salg av uruguayaneren for å lette på UEFAs Financial Fair Play-kravene de har imot seg.
CaughtOffside

Onsdag 14. mai

Real Madrid sikter seg inn på Liverpool-spiss Luis Suárez (27) denne sommeren, og det anslås å være Madrid-klubbens hovedmål i sommer. De vil betale 70 millioner euro, omkring 57 millioner pund, for Premier League-toppscoreren.
El Confidential

Liverpool linkes til Hamburgs 18 år gamle midtstopper Jonathan Tah. Tenåringen er ansett som en av de beste unge forsvarerne i Tyskland, men han har imidlertid kun startet 14 kamper for nedrykkstruede Hamburg. Det snakkes om et bud på 9 millioner euro, omtrent 7 millioner pund, fra Merseyside-laget.
Bild

Swansea-formann Huw Jenkins sier at Liverpool ikke har tatt kontakt angående lagets keeper, Michel Vorm. Liverpool planlegger å bruke fem millioner pund på den belgiske sisteskansen som Brendan Rodgers selv hentet til waliserne for tre år siden.
South Wales Evening Post

Liverpool har, sammen med flere andre klubber, sett på tyske Pierre-Michel Lasogga (22), men ligger an til å tape drakampen for Newcastle. Spissen har scoret 13 ganger på kun 20 ligakamper denne sesongen – på lån hos Hamburg fra Hertha Berlin.
Hamburger Morgenpost

Liverpool får skikkelig kamp av Chelsea om signaturen til den spanske venstrebacken
Alberto Moreno (21) fra Sevilla.
The Times

Tirsdag 13. mai

Javier Mascherano skal ha antydet at hans tid i Barcelona kan være over, et år før hans kontrakt på Camp Nou løper ut. 29-åringen kan være tilgjengelig for £9M og Liverpool blir nevnt som en aktuell klubb, sammen med blant andre Napoli hvor Rafael Benitez håper å hente spilleren han en gang fikk til Anfield.
Daily Mirror

Det er blitt rapportert at Liverpool ligger langt fremme i jakten på Ashley Cole. Den 33-årige veteranen er tilgjengelig på Bosman etter at hans kontrakt med Chelsea løp ut etter denne sesongen.
The Independent

Liverpool har et transferbudsjett på minimum £40M, kanskje mer avhengig av salg. Spillere på ønskelisten: Yevhen Konoplyanka, Adam Lallana, Steven Caulker og Luke Shaw. Spillere som trolig forlater Anfield til sommeren: Iago Aspas, Daniel Agger, Aly Cissokho og Victor Moses.
Daily Telegraph

Merseyside-klubbens bud på omkring 200 millioner kroner for Adam Lallana (26) skal ikke være nok til å blidgjøre Southampton-ledelsen. De mener lagkapteinen, som mandag ble inkludert i Englands tropp til sommerens verdensmesterskap, bør koste nesten 50 prosent mer. Det betyr at Liverpool kan være nødt til å svi av nærmere 30 millioner pund – eller 300 millioner kroner – på midtbanespilleren dersom han skal være ikledd Liverpool-drakten neste sesong.
Goal

Mange klubber følger portugisiske William Carvalho (22) i Sporting Lisboa, men nå er Liverpool favoritter til å signere ham. Klubbpresidenten i hovedstadsklubben ønsker ikke å selge talentet, men det er rapportert at midtbanespilleren har en klausul på omkring 370 millioner kroner, så dersom noen skal kjøpe ham, er det prisen som forventes å bli lagt på bordet.
O Jogo

Mandag 12. mai

Ibrahim Afellay (28) har knapt være på banen for Barcelona denne sesongen, og storklubben skal være villig til å la vingen som står bokført med 44 landskamper for Nederland gå på billigsalg. Lazio, Newcastle og Liverpool skal være blant klubbene som har vist interesse.
La Stampa