Upresset Johnson må løfte seg

På høyrebacken har England en av sine mest rutinerte spillere, og som knapt har noen konkurranse om plassen i Brasil. Dagens VM-spiller er – Glen Johnson, England (10).

Glen Johnson – Født: 23.08.1984 (29 år) – 51 landskamper / 1 mål

Tidligere sluttspill i EM/VM: Euro 2012, VM 2010

Kamper / mål i VM-kvalifisering 2014: 4 / 0

Draktnummer for England i VM 2014: 2

Englands kamper i Brasil 2014:
14.06. England v Italia (24.00)
19.06. England v Uruguay (21.00)
24.06. England v Costa Rica (18.00)
Dersom England går videre fra gruppespillet (gruppe D) vil de møte et lag fra gruppe C (Columbia, Elfenbenskysten, Hellas, Japan), hvor vinner møter toer i den andre gruppen.

Kommentar:
Det er bare tre spillere som har flere landskamper i den engelske landslagstroppen enn de 51 kampene som Glen Johnson har med de tre løvene på brystet. Det er Steven Gerrard (110), Frank Lampard (103) og Wayne Rooney (90).

I motsetning til Gerrard og Rooney blir imidlertid Johnson sjelden nevnt blant nøkkelspillerne for dette England. Liverpool-spilleren har stort sett hatt hevd på høyrebacken på landslaget de siste seks sesongene, men har lagt bak seg en skadeplaget og skuffende 2013/14 sesong.

Han har startet, og fullført, fire kamper i kvalifiseringen men de var alle i 2012/13. Kyle Walker fra Tottenham virket å bli en trussel om plassen på høyresiden i forsvaret, men han er ute med skade og Johnson er den eneste rene høyrebacken som Roy Hodgson har valgt å ta med blant sine 23. Trolig kan Phil Jones være det nærmeste alternativet, selv om en spiller som Raheem Sterling har imponert de få minuttene han har spilt back for Liverpool tidligere. Realiteten er at hele England håper at Johnson i det minste skal vise i nærheten av sitt beste nivå.

På sitt beste er Glen Johnson en back av stort internasjonalt format, spesielt fremover på banen. I Euro 2012 var han en av Englands beste spillere, hvor han spesielt fremhevet seg i store kamper mot Frankrike og mot Italia i kvartfinalen. I de siste månedene har han imidlertid spilt med håndbrekket på, trolig i stor grad hemmet av mange skader.

Hvis 29-åringen fortsatt har toppnivået inne vil det ikke være noe bedre sted å vise det på enn i Brasil, hvor han i utgangspunktet er Englands ubestridte høyreback.

Liverpools VM-spillere:

Daniel Sturridge - Skal score målene for England (12)


Raheem Sterling - Jokeren i Englands kortstokk (11)