Utfordrer Sturridge

Brendan Rodgers har utfordret Daniel Sturridge til å bruke Mario Balotellis ankomst til å ta nye steg som fotballspiller, samtidig som den tidligere Chelsea-spissen vil få tilbud om en ny og forbedret kontrakt.

Balotelli er nær ved å fullføre en £16M-overgang til Liverpool, og Brendan Rodgers har i den forbindelse forsikret Sturridge om at hans posisjon i klubben ikke er truet, ifølge Tony Barrett i The Times.

Rodgers har hatt samtaler med Sturridge om Balotellis ankomst etter at det ble kjent at italieneren var på vei til Anfield-klubben i forrige uke. Liverpool-manageren mener at Sturridge må betrakte Balotellis ankomst som en overgang som vil være til fordel for både for ham selv og laget.

The Times skriver også at Liverpool er i ferd med å starte diskusjoner med Sturridge om en ny kontrakt som skal reflektere fremgangen han har hatt siden han kom fra Chelsea i januar 2013.

- Jeg har snakket med Daniel, og fortalt ham hvor viktig han er for laget. Den troen jeg har på ham har gjenspeilt seg i hans prestasjoner og målene han har scoret – 36 mål på 50 kamper. Du klarer ikke det uten at du er fornøyd med livet og trives med fotballen, slår Rodgers fast til The Times.

- Jeg har gang på gang gjentatt at Daniel er en toppspiller, men vi må ha mer enn en topspiller her. Men Daniel er en viktig spiller for oss, og vil fortsette å være det. Dynamikken er viktig, men jeg er ikke bekymret, for når du er en toppspiller med en topp fotballhjerne, da ønsker du å spille sammen med andre toppspillere. Dersom du er en toppspiller og ser at en annen toppspiller kommer til klubben, vil du tenke at han kan hjelpe oss. Dersom du er en toppspiller med den rette holdningen vil du respondere på økt konkuranse.

- Vi kan spille både med en og to på topp. Vi spilte med to på topp åtte ganger i fjor, og vant sju av de kampene. Vi la om til to på topp også forrige helg. Vi kan forandre på systemer, og jeg trenger fleksibilitet. Ser man på Daniels skadehistorikk, så legger man også merke til at han har mistet en del uker med skader. Jeg må sørge for at vi har en erstatter om de ikke er på banen samtidig.

Barrett skriver videre at Rodgers kommer til å la Alberto Moreno debutere mot Manchester City i morgen.

- Det er ikke tvil om at vi har en sterkere tropp nå. Konkurransen om plassene er mye sterkere, og forhåpentligvis vil det ta oss et steg videre.

- Troppen er sterkere, men vi må vise det ute på banen. Vi hadde gode kamper mot City i fjor, og kampen i april var fantastisk. Vi har reist til Manchester og spilt veldig bra de par siste årene, men nå ønsker vi å reise hjem med et bedre resultat.

- Folk snakker om innspurten i fjor, og at vi ikke håndterte presset, men vi vant 12 av de siste 14 kampene. Vi spilte uavgjort i en, og tapte en. I den kampen vi tapte var vi veldig uheldige. Vi hadde ikke den nødvendige flaksen på vår side mot slutten, men jeg er meget stolt over måten vi spilte på.