Velvoksen Askeladd

Han har en sesong bak seg i den engelske landslagstroppen, har spilt en håndfull kamper, og lever sin drøm etter fylte 30 år. Dagens VM-spillerer – Rickie Lambert, England (7).

Rickie Lambert – Født: 16.02.1982 (32 år) – 5 landskamper / 3 mål

Tidligere sluttspill i EM/VM: Ingen

Kamper / mål i VM-kvalifisering 2014:2 / 1

Draktnummer for England i VM 2014: 18

Englands kamper i Brasil 2014:
14.06. England v Italia (24.00)
19.06. England v Uruguay (21.00)
24.06. England v Costa Rica (18.00)
Dersom England går videre fra gruppespillet (gruppe D) vil de møte et lag fra gruppe C (Columbia, Elfenbenskysten, Hellas, Japan), hvor vinner møter toer i den andre gruppen.

Kommentar:
Det er snaut ti måneder siden Rickie Lambert for første gang ble tatt ut i den engelske landslagstroppen, 8.august, samme dagen som han ble far for tredje gang. Da var spissen til Southampton 31 år gammel. Noen få dager senere debuterte scouseren for England ved å score med sin første berøring i en privatlandskamp mot Skottland.
 

Nesten selvfølgelig gjorde han det, da de siste måneder og år har vært som et eventyr for en spiller som opplevde mye motgang tidlig i sin karriere. Etter å ha arbeidet som oppover i divisjonene fikk han som 30-åring mulighet til å spille i Premier League for Southampton, og nå som 32 år gammel står han overfor VM-sluttspill i Brasil og spill i favorittklubben Liverpool .

Den storvokste spissen har vist seg å vokse med oppgavene. Han headet inn 3-2 som innbytter mot Skottland og har siden vært i troppen til Roy Hodgson. Han ble tatt ut til kvalifiseringskampene mot Moldova og i Ukraina, hvor han startet begge og scoret i 4-0 seieren mot moldoverne.

Med Daniel Sturridge tilbake etter skade ble Rickie sittende på benken i de to siste VM-kampene mot Montenegro og Polen. Han fikk imidlertid noen minutter som innbytter mot Tyskland i en privatkamp i november.

England vil ventelig benytte en spiss på topp i Brasil, og hvor Daniel Sturridge er førstevalget. De andre angriperne i troppen er Wayne Rooney, Danny Welbeck og Lambert.

Rooney vil nok imidlertid få en rolle enten rett bak mannen på topp, eller kanskje også ute på flanken hvor han spilte i treningskampen mot Ecuador denne uken. I den samme kampen, hvor England spilte med et tilnærmet «skyggelag» av det som er ventet å starte mot Italia i den første sluttspillkampen, var Rickie Lambert spissen. Et kontant skudd i motsatt hjørne sørget for at han står bokført med tre mål på sine fem kamper med de tre løvene på brystet.

De fleste tips vil være at Rickie Lambert vil starte VM 2014 på benken, og at han er et noe annerledes alternativ å sette inn med sin kraft og sin luftstyrke. Hvis han fortsetter å prestere for England som han har gjort hittil kan han imidlertid fort styrke sitt kandidatur ytterligere. Selv klyper han seg trolig fortsatt i armen, over at han skal være involvert med England i verdensmesterskapet i Brasil.

Liverpools VM-spillere:

Daniel Sturridge


Raheem Sterling


Glen Johnson


Jordan Henderson


Steven Gerrard