Vil beskytte Sterling

Brendan Rodgers planlegger godt og tenker mye på hvordan han ikke skal slite ut Raheem Sterling, som trolig passerer hundre Liverpool-kamper allerede denne sesongen.

– Noen managere ville ikke brydd seg fordi de bare har tenkt til å ha i jobben i tre, fire eller fem år og dermed sørget for at han hadde spilt så mye som mulig. Men jeg tenker på guttens helse. Det er avgjørende for min del, sier manageren, ifølge The Guardian.

Sterling, som ennå ikke har fylt 20 år, står i dag med 80 førstelagskamper for de helrøde fra Merseyside. Han har spilt i alle de tre første serierundene og scoret to ganger denne sesongen.

Manageren vet at det finnes en rekke eksempler på svært talentfulle unggutter som overbelastes med kamper og får en klar stopp i utviklingen, og derfor er det ekstra viktig for ham at Sterling beskyttes – særlig i denne alderen.

– Jeg synes det er viktig at han når toppen om ti år istedenfor å allerede ha spilt sine beste kamper da. Vi må følge med og sørge for at han ikke er helt utslitt når han blir 28 år. Han har et enormt talent. Han slo igjennom på laget som 17-åring. Vi har tatt ganske godt vare på ham, men det er vanskelig når du er så god og bare fortsetter å prestere så bra at både klubben og landslaget trenger deg.

Les også: – Ikke overrasket over Sterlings utvikling

Tidligere Liverpool- og England-spiss Michael Owen har selv konkludert med at han spilte «altfor mye og altfor tidlig» da han slo igjennom i sin tid, og målgarantisten har hevdet at han ville holdt nivået mye lenger dersom han ble håndtert bedre av klubbledelsen i ung alder.

– Man tenker på hvor god han var som ung, og så ble han stoppet av skader. Jeg er definitivt klar over det. Det er derfor jeg planlegger fem lagoppstillinger i forveien, sånn at jeg kan beskytte dem når jeg kan. Men de må jobbe, og man ønsker at formen skal være konsekvent. Han er en talentfull gutt som blir styrt slik vi føler er best. Han er veldig fornøyd med det.

I tillegg til å ha spilt 80 kamper for Liverpool før han er ferdig med tenårene, har Sterling allerede representert England i et verdensmesterskap. Og neste uke får han trolig sjansen i Champions League for første gang. Spilleren selv gjør imidlertid sitt for å holde seg på jorda og sier at han «blokkerer» bort mye av det positive som blir sagt om ham for å holde fokuset på sin egen utvikling.

– Det er fint å høre at folk snakker om meg, men samtidig må man bare fokusere på det man skal gjøre: spille fotball og bli bedre. Jeg tenker ikke på forventningene, som selvfølgelig er høye når man spiller på dette nivået, forteller 19-åringen.