Vil ikke sløse med Suarez-pengene

Brendan Rodgers kommer ikke til å kjøpe for å kjøpe med de £75 millionene Liverpool fikk inn for salget av Luis Suarez. Bertrand tilbake på radaren, men Chelsea er lite lystne på salg til LFC.

Liverpool har gjort fire spillerkjøp denne sommeren, og alt tyder på at Loic Remy blir det femte i løpet av kort tid. Det er ventet at Brendan Rodgers vil bruke over £100 millioner denne sommeren, men manageren vil ikke sløse.

 

- De er alle store signeringer for oss, fordi de vil alle bidra stort. Kanskje vil media spekulere i hvordan vi bruker pengene, men du bruker bare pengene dersom spillerne er der. Det vi ikke kan gjøre er å bruke penger bare for å bruke. Spillerne vi har hentet var spillere vi ønsket oss uansett, siteres Rodgers av Telegraph.

 

- Jeg har alltid sagt i hver klubb jeg har vært i at klubbens penger er mine penger. Jeg jobber for klubben. Jeg er der for å jobbe for klubben, og drive den så godt jeg kan på banen, og jobbe med eierne utenfor. Det vet at jeg ønsker de beste spillerne, og de støtter måten vi jobber på. Jeg vil ikke betale mer enn verdien. Dersom klubber tror det er en mulighet å få mer penger ut av oss, vil det ikke skje.

 

- Det er penger tilgjengelig, men vi vet at det å bruke penger ikke garanterer suksess. I januar skrek alle ut at vi måtte gjøre flere kjøp. Vi kjøpte ingen. Okei, vi ville kanskje kjøpt én eller to, men det var ikke utslagsgivende for at vi ikke vant tittelen.

 

Adam Lallana er sommerens dyreste kjøp så langt. Southampton-kapteinen kostet £23 millioner.

 

- Vi betalte det vi mener han var verdt. Jeg pratet med nok folk om ham, og har sett nok av ham, og kjenner nok folk som har sett han spille og har spilt med ham til å vite at han ville vært et flott kjøp for oss. Prisen på britiske spillere er alltid presset opp. Vi ville ikke gå høyere enn det vi mente han var verdt.

 

- Typene vi henter inn har profilen vi ønsker, slik at omstillingen skal gå smertefritt. Det er klart det er merkelig for dem å komme inn i et nytt lag - men du ser det med Adam med en gang. Han presser for ballen når han ikke har den, og har en nydelig balanse. Han kan score og skape mål, og er en strålende fotballspiller. Jeg har blitt imponert over hans karakter og mentalitet, skryter Rodgers videre.

 

- Karakter er viktig. Det handler ikke bare om spilleren, men om den riktige typen person. Vi ønsker spillere som er forpliktet til målet om å få Liverpool så bra som vi kan bli. Jeg ønsker spillere som hviler når de skal hvile, trener hardt og jobber hardt, og fokuserer på livene sine som fotballspillere. Vi har hentet inn de typene. Det er fotball og mennesklige kvaliteter vi ønsker.

 

Ryan Bertrand: Chris Bascombe i Telegraph skriver videre at Liverpool fortsatt ønsker Ryan Bertrand, og trodde de hadde gjort nok for å sikre seg spilleren for £8 millioner, da Chelsea blokkerte salget. Også nå skal de være motvillig til å akseptere et lignende bud - og Bascombe skriver at Liverpool tror det viser hvor en hvor mye større trussel de nå er i kampen om tittelen.

Oppdatert: Også Liverpool Echo og Daily Mail skriver at LFC har gjenopptatt interessen for Bertrand.