Vil kjempe om førstelagsplass

Javier Manquillo kommer til Liverpool for å kjempe om høyrebackplassen. Den 20 år gamle forsvarsspilleren gleder seg til utfordringen.

20 år gamle Javier Manquillo er klubbens syvende sommersignering. Han kommer på lån fra Atletico Madrid, og vil kjempe med Glen Johnson, Martin Kelly og Jon Flanagan om høyrebackplassen i Brendan Rodgers sitt mannskap. Spilleren selv gleder seg til utfordringen.

 

- Når du blir fortalt at Liverpool ønsker deg, så blir du veldig overrasket, og tenker ikke på annet enn at du vil dra dit med en gang. Stedet Liverpool? Jeg har aldri vært her før, og har bare sett litt siden jeg kom, men Anfield er et sted hvor alle spillere ønsker å spille, sier Manquillo sitt første intervju med Liverpoolfc.com.

 

- Jeg er veldig glad for å ha signert for en klubb som Liverpool. Jeg mener det er en av de største i Europa. Alle spillere vil ønske å komme hit for å spille.

 

Manquillo kommer fra Atletico Madrid, som vant den spanske ligaen forrige sesong. Han fikk ikke mye spilletid selv..

 

- Det var en veldig bra gruppe spillere. Fra et personlig ståsted var det et skuffende år for meg. Jeg var uheldig med skade - men for klubben som helhet var det et fantastisk år. Vi klarte å oppnå ting som i utgangspunktet virket umulig. La oss håpe at det kan være noe lignende her. Et lag som har høye mål og kan vinne så mye som mulig.

 

Han forteller at han har lært fra Juanfran i Atletico.

 

- Juanfran er en toppspiller, og har vist det i mange år nå. Jeg lærte mye av ham. Han pleide foreksempel å spille lenger fremme på kanten, og synes det var enkelt å omstille seg når han ble flyttet ned til back. Han lærte mye selv på kort tid, og gjorde en kjempejobb.

 

- Jeg kommer hit for å gjøre meg fortjent til en plass på laget, og først og fremst, som alle fotballspillere, for å fortsette å forbedre meg så mye jeg kan på trening og spille på mine beste kvaliteter.

 

- Fotballen her er litt annerledes til andre steder, og spesielt Spania. Det er veldig mye frem og tilbake, mens det i spansk fotball er mer taktisk. Fotballen her er veldig underholdende å se på.

 

20-åringen kjenner Suso fra landslaget.

 

- Det er bedre å ham på ditt lag enn mot deg, for vi vet alle at han har mye kvalitet og er en veldig god spiller. Vi kommer godt overens, og han er en fin lagkamerat. For å være ærlig har jeg ikke snakket så mye med han enda, men nå vi møtes vil han kunne gi meg mange råd, og jeg tipper det vil bli han som hjelper meg med å finne meg til rette her.