Vil kreve at Suarez får trene

Liverpool vil be FIFA gi tillatelse til at Luis Suarez får trene med klubben mens spilleren er suspendert. Kan bare trekke Suarez lønn for to uker i karantenetiden.

Luis Suarez er utestengt i fire måneder fra all fotballaktivitet etter en biteepisode med Italias forsvarer Giorgio Chiellini i VM. Ifølge Sunday Express vil Liverpool be FIFA om at Suarez i det minste skal få trene med klubben i løpet av utestengelsen.

Det uruguayanske fotballforbundet har nå formelt anket utestengelsen til Suarez. Liverpool må avvente utfallet fra FIFAs ankekomité ettersom klubben ikke kan anke selv.

Ifølge Mail on Sunday kan Liverpool ikke holde tilbake Suarez’ lønn så lenge spilleren er suspendert fra spill og trening. Det er Premier Leagues regelverk med spillerforeningen PFA og FIFAs regler som forhindrer det.

Maksimumsstraffen er på to ukelønner. Selv om spillerforeningen kunne gi Liverpool dispensasjon til å øke straffen på grunn av sakens alvorlighet, kan ikke Liverpool holde tilbake lønn i mer enn to måneder uten at Suarez fritt kan gå til ny klubb.

Liverpool må betale Suarez en ukelønn på £175000 frem til slutten av oktober, det vil si cirka £3M, selv om han ikke kan spille, trene med laget eller se laget i spille kamp.

Suarez kan komme til å bli værende utenfor Storbritannias grenser inntil utestengelsen er over.