Vitner truet med straffeforfølging

Vitner på Hillsborough ble truet med straffeforfølging for sløsing med politiets tid i etterkant av Hillsborough-tragedien. Oppdatert: Video nederst i saken.

Newsnight på BBC2 sendte i kveld journalist Peter Marshall sin rapport om hvordan politiet oppførte seg i etterkant av Hillsborough-tragedien.

 

Supportere som overlevde tragedien forteller om truende politifolk som sa at de kunne bli straffeforfulgt for å sløse med politiets tid da de fortalte om manglende kontroll ved stadion.

 

Hillsborough Independent Panel skrev i rapporten sin for 18 måneder siden at 164 vitneavhør var blitt endret av South Yorkshire Police.

 

I dokumentaren på BBC i kveld sto en supporter frem og fortalte at han ble fortalt at han kunne bli straffeforfulgt da han fortalte politi fra West Midlands at feil fra politi fra South Yorkshire var årsaken til katastrofen. Han fortalte at han ble redd og skremt av møtet med politimannen, da han ble avhørt tre uker etter tragedien som 19-åring, og ble beskyldt for å sløse med politiets tid fordi de ikke likte vitneavhøret hans.

 

Oppdatert: Det er nå kommet på YouTube: