VM-deltagelse ikke utelukket

Det uruguayanske fotballforbundet utelukker ikke deltagelse i VM for Luis Suarez etter at spissen i dag gjennomgikk en operasjon på en meniskskade. Ekspert tror på retur mot Italia 24. juni.

- Luis Suarez kjente i går store smerter i sitt venstre kne under normal oppvarming med ball. MR-undersøkelse avdekket en meniskskade, skriver det uruguayanske fotballforbundet i en offisielle uttalelse

- Torsdag morgen gjennomgikk han en nøkkelhullsoperasjon og en liten reseksjon av menisken ved Medica Uruguaya hospital (Montevideo). Det ble ikke funnet andre skader i kneet.

- Hans deltagelse VM i Brasil er ikke utelukket.

- Spilleren pådro seg en smell i venstre kne i den siste Premier League-kampen for sesongen med Liverpool søndag 11.mai. Til tross for hvile, kom smertene igjen.

Luis Suarez kommer definitivt til å miste Uruguays oppkjøringskamper mot Nord-Irland fredag 30. mai og Slovenia onsdag 4. juni.

Skadeekspert Ben Dinnery for PhysioRoom.com tror Suarez også mister gruppespillskampene mot Costa Rica 14. juni og England 19. juni, men at spissen vil være klar mot Italia 24. juni.

- Vanligvis kan man forvente å returnere til normal aktivitet innen én måned selv om hard trening kanskje blir begrenset. Uten å vite det fulle omfanget av skadet er det vanskelig å forutsi nøyaktig tidsplan i hans rehabilitering, men det er mer sannsynlig at han vil være tilbake til kampen mot Italia 24. juni, uttaler Dinnery til metro.co.uk.