Én før kamp: Sunderland

Liverpool spiller borte mot Sunderland i morgen. Vi har tatt en prat med en supporter om kampen, Steven Gerrard, topp fire og januarvinduet.

I dag har vi pratet med 34 år gamle Jon Arne Rudihagen fra Oslo.

 

Blir du skuffet dersom Brendan Rodgers ikke forsterker i stallen i januar?

 

- Jeg blir for så vidt ikke skuffet - mannen brukte tross alt over en milliard norske kroner i sommer og bør ha nok spillere å rutte med- og de fleste nye har til gode å vise seg skikkelig fram. I tillegg er januar- vinduet vanskelig med få tilgjengelige spillere og høye priser. Men jeg håper at han kan overraske med et par røverkjøp slik vi så med Coutinho og Sturridge for to år siden - men da med forsterkninger som har sin styrke litt lenger bakover på banen der behovet er størst.

 

Hvor er behovet størst, og hvem burde de røde kjøpe?

 

- Mitt nyttårsønske er at Rodgers skal dra en drivende god midtbaneterrier opp av transferhatten. En Mascherano- lignende spillertype med fart i beina, taklingssterk og med stor aksjonsradius. Jeg liker typen Lucas- ujålete og oppofrende, men han har dessverre ikke inne tempoet som skal til for å dominere midtbanen i Premier League. Henderson vil også tjene stort på en slik defensivt dyktig spiller ved siden av seg, slik at han kan løpe opp og ned med sjumilsstøvlene sine slik han gjorde i hele fjor.

 

- Ellers ønsker jeg meg en ny førstekeeper, men tror ikke at den rette vil være tilgjengelig nå i januar. Merkelig om vi ikke har vært med i kampen om Valdes. Drømmen er en sulten Cech på utlån, men tviler på om Mourinho er så snill mot oss. Strengt tatt så trenger vi vel også en solid midtstopper i tillegg til en spiss som scorer mål og som ikke er laget av kjeks, men det får bli sommerprosjektet. Jeg har troa på at det løsner litt for Balotelli så fort han får Sturridge ved siden av seg, i hvert fall så lenge det varer før strekken kommer tilbake. Bank i bordet.

 

Tror du på topp fire?

 

- Troa er alltid til stede, det har den vært siden Paul Ince kom til klubben i 1997. «Neste år» begynner vel å bli Liverpool- supporteres evige mantra får man dessverre si. Men om Sturridge holder seg skadefri, de nye begynner å levere varene og Rodgers får sving på spillet i vårsesongen slik han har fått det de to sesongene han har vært i klubben, så er alt mulig. Men det begynner å haste veldig. For å komme opp på 70 poeng som er ca det man trenger for 4.plass må man ha over 2,2 poeng i snitt ut sesongen. Med andre ord 14 seire på de siste 18 kampene, og det blir beintøft.

 

Hva tenker du om at Steven Gerrard forsvinner til sommeren?

 

- Etter at han takket nei til landslaget i sommer hadde jeg trodd at han ville ta et par år til i klubben før han la opp som en «One Club Man». Men jeg tror at slik sesongen har utviklet seg uten sjanse på ligagull, i tillegg til at Rodgers ikke lenger kunne love ham spilletid uke ut og uke inn, så ble lysten til å prøve noe nytt før det er for sent større enn å sitte på benken for Liverpool i flere av kampene. Kapteinen Gerrard innser nok også selv at han ikke lenger er den spilleren han var, selv om han var veldig god i siste halvdel av sesongen i fjor da hele laget fløt på en medgangsbølge. Vi er jo av samme gode 80- årgang, og selv om jeg selv føler meg ung og sprek så er nok dessverre tida inne for å si et tårevått «på gjensyn» til vår Captain Fantastic - uansett en av de største legendene til evig tid i Liverpool Football Club. Jeg håper en dag å se ham og Carragher som manager og assistent for klubben.

 

Hva forventer du fra Sunderland?

 

- Jeg tror Sunderland vil ligge kompakt og ikke gi Liverpool og spesielt Coutinho store rom å boltre seg på i mellomrommet. Over halvparten av kampene deres ender uavgjort, og jeg tror de vil være fornøyde med ett poeng også hjemme mot Liverpool. Men hjemmefansen øyner nok en skalp her for å komme seg unna bunnstriden, så det spørs om de klarer å jage spillerne sine lenger opp på banen så det blir en morsom og åpen affære.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- 3-4-3 har skapt en bedre dynamikk i laget, og selv om jeg gjerne vil se Balotelli inn på laget igjen fra start så innser jeg at han nok blir mer aktuell å sette innpå som spiss nr 2 om ting lugger. Han er rett og slett ingen ensom spiss i 3-4-3. Jeg synes vi var gode mot Swansea, og skjønner ikke hvorfor vi skulle endre den sentrale midtbanen til neste kamp mot Leicester. Jeg går derfor for følgende 11 med Gerrard og Coutinho i fri flyt bak en uthvilt Sterling tilbake fra ferie:

 

Mignolet - Can, Skrtel, Sakho - Manquillo, Henderson, Lucas, Moreno - Gerrard, Coutinho - Sterling.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Selv om jeg frykter uavgjort, så sier den evige optimisten i meg en knapp seier 2-1.

Sterling gir gjestene en tidlig ledelse, men Adam Johnson utligner på frispark like før pause.

Sju minutter før slutt blir Sterling felt på vei gjennom, og Captain Fantastic setter straffa og gir dermed enda mer vann på mølla til de som lurer på hvordan i all verden Liverpool skal klare seg uten Gerrard.

 

Men vi klarer oss alltid - We Are Liverpool!