- Alltid vanskelig mot slike lag

Det blir ingen enkel dag på jobben for Liverpool-spillerne, spår Fabio Borini. Han mener de røde må være skjerpet for å ikke tråkke på et bananskall, og etterlyser samme innsats som mot Chelsea.

I fjor var angriperen tapende finalist i ligacupen sammen med Sunderland mot Manchester City. Derfor er Borini ekstra sulten på å selv løfte pokalen over hodet etter 90 minutter på Wembley denne sesongen. Liverpool har muligheten til å gjøre det i to turneringer.

Senere i dag er Bolton en hindring på veien mot finale og klubbens første FA-cuptittel på åtte år. Borini forklarer at det er spesielt vanskelig å lykkes i denne cupen fordi man møter klubber fra så mange divisjoner, men han vet hvor viktig det vil være for klubben med den første pokalen under Brendan Rodgers’ tid på Anfield.

– FA-cupen er en turnering hvor det er vanskelig å komme til finalen fordi man spiller så mange kamper mot mange forskjellige lag. Du kan ikke forvente deg noe som helst. Jeg vet hvor viktig det er å vinne FA-cupen her i England, og det kan være et nytt steg. Å vinne et trofé for Liverpool nå, er veldig viktig, sier han til klubbens TV-kanal.

Selvtillit

Rødtrøyene er bare én seier unna finale i ligacupen etter uavgjortresultatet mot Premier League-lederne tidligere denne uka. Selv om det ikke endte med nederlag for gjestene fra hovedstaden tirsdag, imponerte Liverpool hjemmefansen mot et toppet Chelsea-lag.


INNSATS: Fabio Borini håper supporterne får se mer av dette fremover. (Video: TV 2)

– Det har gitt oss mye selvtillit, for de topper tabellen og er et veldig vanskelig lag å slå. De er gode når de er frempå, men vi klarte å komme tilbake i kampen, så det gir oss selvtillit før returoppgjøret – og i kampen mot Bolton.

Italieneren sier det er viktig å gå videre og gjøre det bra i alle cupene, og han maner laget til å prestere like bra som de gjorde for fire dager siden.

Undervurderer ikke

Når Bolton, et Championship-lag, besøker Anfield senere i dag, er det ingen tvil om at favorittstempelet ligger på Liverpool-spillerne. Borini er imidlertid godt kjent med å være underdog. Han vet hvor hardt et lag som Bolton kan slå fra seg når de ser muligheten til å velte en storklubb ut av FA-cupen.

– Forrige sesong spilte jeg for Sunderland, og da vi dro for å møte Manchester United, Chelsea og resten, hadde vi ikke noe press på oss fordi alle forventet at vi skulle tape, påpeker 23-åringen.

Sunderland vant både borte mot Chelsea og mot Manchester United på Old Trafford i løpet av to uker forrige sesong. Liverpool-spissen spilte samfulle minutter i begge de to oppgjørene. Nå mener han det viktigste er å matche Bolton på innsats og vilje.

Les også: Flere får trolig hvile

– For dem er det enklere å reise til Anfield for å spille, for de trenger bare å kose seg. Vi er nødt til å gjøre jobben og vinne kampen, fortsetter Borini, som har startet begge de siste seriekampene.

– Det er alltid vanskelig å møt et lag fra lavere divisjoner i England. De legger ned alt det harde arbeidet og lidenskapen de er i stand til mot denne kampen, og mot Liverpool på Anfield er det enda morsommere for dem. Hvis vi klarer å gjøre det samme, kan vi vinne kampen. Hvis vi klarer å spille vår type fotball, som mot Chelsea, vinner vi. Vi må bare ha den riktige mentaliteten.