– Alt etter debuten har vært en bonus

Steven Gerrard beskrev Liverpool-supporterne som best i verden under sin avskjedstale på Anfield etter møtet med Crystal Palace, og han tror klubben er i gode hender for fremtiden.

– Det føles rart. Jeg har gruet meg til dette øyeblikket, og det er fordi jeg kommer til å savne dette så utrolig mye. Jeg har elsket hvert eneste minutt, og jeg er helt knust over at jeg ikke får spille her mer, sa 34-åringen til fansen etter nederlaget lørdag.

Allerede i januar, da Gerrard avslørte at han forlater klubben ved sesongslutt, snakket den lokale helten om hvor vanskelig det blir å holde tårene tilbake når avskjeden sto for tur. Likevel klarte han seg tilsynelatende godt  etter å ha fullført sine 90 siste minutter foran The Kop.

– En drøm i oppfyllelse

Peter McDowall fra klubbens TV-kanal spurte Gerrard om hva han ser på som den største opplevelsen gjennom karrieren, og 34-åringen valgte øyeblikket da han byttet plass med Vegard Heggem mot slutten av 1998.

– Første gang du spiller for Liverpool Football Club, er det en drøm som går i oppfyllelse. Alt etter det har vært en bonus for meg, så den første gangen jeg spilte for Liverpool, var en drøm, svarte kapteinen.

Nå, 17 år senere, har Gerrard lagt bak seg hele 709 kamper for klubben. Han la i talen vekt på å takke samtlige i Liverpool som har hjulpet han gjennom de mange årene på Anfield.


– EN BONUS: Liverpools kaptein forventet ikke en slik karriere. (Video: TV 2)

– Det er altfor mange navn å nevne. Jeg ønsker å takke alle lagkameratene mine i dagens tropp, også dem som ikke kom inn, og alle eks-spillere jeg har spilt med opp igjennom årene. De har gjort meg til spilleren jeg er i dag.

Les også: Fowler: – Tidenes klart største

Gerrard trakk til slutt frem fanen, som han ville gi en spesiell takk til.

– Det er de viktigste personene i enhver fotballklubb, men disse supporterne står frem mer enn noen andre. Før jeg drar, før tårene kommer: Jeg har spilt foran de fleste supporterne rundt om i verden, men dere er de beste. Tusen takk!

På et spørsmål om hvordan han tror klubben vil klare seg uten ham, sier Gerrard at «klubben er i gode hender». Scouseren skrøt av eierne, Fenway Sports Group, klubbens administrerende direktør, Ian Ayre, og manager Brendan Rodgers.

Les også: Hylles i sosiale medier

Samtidig ser han positivt på dagens spillerstall, som han forventer blir styrkes i ukene som kommer:

– Det er et utrolig potensial her. Jeg er sikker på at det kommer inn noen nye signeringer, men jeg ser på spillerne som står foran meg, som jeg har delt garderobe med i flere år. Jeg elsker dem og ønsker dem mye suksess i fremtiden.