– Andre lag har vist at man kan vinne der

Norwich-manageren frykter ikke Anfield, men sier Liverpool er mye bedre enn de har vist hittil.

Dette blir første gang denne sesongen at Norwich møter en klubb som havnet blant de seks beste i ligaen forrige sesong. Frem til nå står de med to seire og én uavgjort på fem runder – og avansement i ligacupen.

Kanaritrøyenes manager, Alex Neil, er fornøyd med laget så langt, men påpeker ifølge Sky Sport at de ikke er høye på seg selv etter å ha åpnet september med en komfortabel hjemmeseier forrige helg.

– Hvorfor skal vi være redde?

– Men vi går inn til kampen med en innstilling om å vinne. Vi drar til Anfield med tro på at vi kan gjøre det. Det verste som kan skje, er at vi taper, sier jeg til spillerne. Så hvorfor være redde? Vi skal gå ut og gjøre vårt beste.

Liverpool står med én seier og ett tap på Anfield denne sesongen, og det gir Norwich ekstra tro på at de kan hente hjem poeng, mener Neil, som legger til at Bournemouth «slo hardt fra seg» selv om de tapte foran The Kop.

Les også: Tettey: – Dette blir vår hardeste test så langt

Søndagens gjester banket nemlig opprykkskollegaen 3–1 hjemme på Carrow Road for seks dager siden. Cameron Jerome, Wes Hoolahan og innlånte Matthew Jarvis havnet alle i målprotokollen før Steve Cook reduserte på tampen.

Saken fortsetter under.


SOLID SEIER: Norwich scoret tre ganger og vant komfortabelt i generalprøven. (Video: TV 2)

Før runden bekler Norwich niendeplassen i Premier League – med to plussmål mer enn tiendeplasserte Liverpool, som har like mange poeng etter fem runder. Neil sier det «alltid vil være vanskelig» å møte et lag som Liverpool, selv om formen ikke har vært god den siste tiden.

– Han har gjort det fantastisk bra

Hjemmeseieren over Bournemouth for én måned siden er faktisk sist Brendan Rodgers’ menn vant en fotballkamp. Den første West Ham-seieren på Anfield siden 1963 og en elendig oppvisning i nordvestderbyet på Old Trafford har siden lagt et betraktelig større press på Liverpool-manageren.

Torsdag kveld fikk Merseyside-klubben, med et svært ungt og reservepreget lag, imidlertid med seg et poeng fra bortekampen i Bordeaux, der Adam Lallana scoret ledermålet. Neil mener Rodgers ikke har noen ting han må bevise.

Saken fortsetter under.

– Han vant nesten ligaen med Liverpool. Hva er det jeg kan si om Brendan Rodgers? Han har gjort det fantastisk bra som manager gjennom karrieren sin, forteller han til pressen, ifølge Daily Mail.

– Ingen «Liverpool-krise»

– Folk sier hele tiden at dette er et godt tidspunkt å møte dem på, men vi fokuserer på oss selv og tar det derfra. Jeg kjøper ikke denne «Liverpool er i krise»-påstanden. Liverpool har gode spillere, de er bra styrt, og de er en trussel for ethvert lag i ligaen.

Den svake formen i nordvest skyldes ikke nødvendigvis bare Rodgers, påpeker Norwich-sjefen. Han tror standarden som er vist på Anfield de siste sesongene gir ekstra store forventinger, noe som er negativt når ting ikke går som ønsket.

– Dette er noe alle lag går igjennom når de er veldig gode, for så å ikke prestere like bra som de har gjort tidligere. Spillere er ikke roboter. Kanskje kombinasjonene innad i laget ikke klaffer som de skal, eller så er det kanskje bare en formsvikt i spillergruppa, sier Neil.

Les også: – Spillere tilbake vil gjøre oss sterkere

Liverpool har slått Norwich i alle de fem siste kampene innbyrdes. Sist de gulkledde var på Anfield-besøk, i desember for snart to år siden, vant vertene 5–1 etter fire fulltreffere av Luis Suárez og én scoring av Raheem Sterling.

Duoen sto også bak målene da Liverpool vant 3–2 på Carrow Road drøyt fem måneder senere. Tilbake i oktober 2011 fikk østkystklubben med seg 1–1 og ett poeng fra Anfield, og gjennom historien – i løpet av 31 kamper – har Norwich vunnet fem ganger på Anfield.

Avspark kommende søndag er klokka 17.