- Betyr alt å komme til Wembley

Det er bare ett hinder igjen for Liverpool før de kan spille ligacupfinalen for første gang på tre år. Og Jordan Henderson mener laget er gode nok til å senke Chelsea på bortebane tirsdag kveld.

De blå fra London har imponert mange denne sesongen, og de topper Premier League-tabellen – med en luke på fem poeng – etter 22 serierunder. De siste ukene har imidlertid vist at José Mourinhos mannskap er i stand til å tape.

Senest på lørdag røk Chelsea overraskende ut av FA-cupen. Bradford fra League One vant utrolige 4–2 på Stamford Bridge, selv etter at blåtrøyene ledet med to mål i første omgang. Henderson sier han ikke vet om utslaget kommer til å ha en effekt på tirsdagens stormøte.

Høyere selvtillit

– Jeg er sikker på at de bare ønsker å legge det bak seg. Fra vårt synspunkt fikk vi veldig mye selvtillit fra den første kampen. Vi var skuffet over å ikke vinne, men selvtilliten har virkelig vokst den siste drøye måneden, forteller 24-åringen.

For nesten ei uke siden holdt Henderson og lagkameratene Chelsea til uavgjort på Anfield. Eden Hazard ga bortelaget ledelsen på straffespark før pause, men da dommeren blåste av kampen med 1–1 på resultatskiva, kunne Chelsea-spillerne være fornøyde med at de ikke tapte kampen.

Under oppgjøret kom Henderson i flere ordkrangler med Chelsea-spiss Diego Costa. Den engelske pressen meldte i kjølvannet av semifinalen at de to profilene måtte holdes fra hverandre i spillertunnelen etter kampslutt, men Henderson sier det var «ingenting». Han kommer heller ikke til å la seg distrahere av Chelsea-fansen tirsdag kveld, mener visekapteinen.

Les også: – Høy selvtillit før Chelsea-kampen

– Jeg vet ikke hva du prater om! Det var ingenting i det, egentlig. Jeg føler bare at jeg må ta det ekstra ansvaret, både på og utenfor banen, for å hjelpe de unge spillerne som er på vei inn. Jeg har vært gjennom det samme som dem, forklarer han.

– Vi er nødt til å vise fysisk og mental styrke mot Chelsea, og jeg tror vi har klart det i det siste. Vi har vist at vi kan være fysiske nå vi behøver det. Om jeg får hets fra supporterne deres eller ei, bryr meg ikke. Jeg har ikke tenkt på det, for å være ærlig. Det er Liverpool mot Chelsea. Det er to store klubber; det er en storkamp. Det viktigste er at jeg gjør mitt beste for laget.

– Målet er en pokal

Henderson beskriver Liverpool som «fantastiske» den siste tiden, og han krysser fingrene for at laget klarer å opprettholde den gode rekken med kamper. Landslagsspilleren mener rødtrøyene stadig vokser som et lag, han skryter av lagmoralen, og han er sikker på at det blir en positiv kveld i hovedstaden dersom Liverpool bare presterer som spillerne «vet de er i stand til å gjøre». Motivasjonen er sølvtøy.

– Det ville betydd alt å få komme til en finale på Wembley. Et av de største målene våre for sesongen var å vinne et trofé, og vi vil ikke være langt unna dersom vi klarer å slå Chelsea. Vi har vært igjennom noen tøffe perioder denne sesongen, men vi har gravd dypt og holdt sammen som et lag. Nå har vi kommet ut på den andre siden, forteller han.

– Returoppgjøret blir kanskje litt annerledes fordi Chelsea spiller på hjemmebane. Vi vet at de kan angripe oss rett fra avspark. De har noen fantastiske spillere, men vi er et bra lag, og vi har vist det nylig. Det er en stor mulighet for oss der på tirsdag. Vi er nødt til å forsvare oss på samme måte som vi har gjort i det siste, og vi må finne måter vi kan straffe dem på.