- Blant de største kuppene i Premier League

Det var Philippe Coutinho som stakk av med overskriftene etter hans tredje kjempescoring i løpet av den siste måneden. James Pearce tror den unge brasilianeren bare vil blir bedre.

«Unnskyldningene for at Liverpool ikke skulle nå helt opp mot de regjerende Premier League-mesterne var allerede klare. Trøtte ben etter 120 knallharde minutter mot Besiktas, den psykologiske knekken av å bli kastet ut av Europa på straffer, og den utrolige terminlisten som sørget for at laget var tilbake i aksjon bare 55 timer etter å ha returnert fra Tyrkia», skriver Liverpool Echo-journalisten i sin oppsummering av storkampen.

«Det var ingen Steven Gerrard, ingen Lucas Leiva, ingen Mamadou Sakho. Titteljagende Manchester City var forberedt på å slå tilbake etter midtuketapet for Barcelona, og de hadde luksusen av 48 timer med ekstra hviletid. Oddsen var imot Rodgers’ menn. Og det gjorde utfallet enda deiligere.

Les også: Roser Coutinho opp i skyene

Frykten om at torsdagens Europa-exit ville ha en negativ betydning på de rødes mål om en topp-fire-plassering ble visket bort på en bemerkelsesverdig måte. Det var ingen tegn til utmattelse da Rodgers’ mannskap sørget for en opptreden fylt av vilje, sult og engasjement. Liverpool var best til alt – og City ble utkjempet i tillegg til utspilt.

Nok en gang viste Philippe Coutinho seg å være Manchester Citys nemesis. Brasilianeren ypperlige fulltrefferen foran The Kop var verdig å vinne enhver kamp. Lenge snakket supporterne som mangelen på et sluttprodukt fra Coutinhos side. Han har alltid bidratt med kreativitet, men det var frustrerende å vite at han samtidig kunne komme med så veldig mye mer.

Da Coutinho skrev under på en langtidskontrakt i forrige måned, fortalte Rodgers ham at han trenger å bli flinkere foran mål dersom han skulle spille seg til merkelappen ’verdensklasse’. Responsen har vært vanvittig.

Se mål og reaksjoner fra kampen her!

For andre helg på rad har de rødes lille magiker sørget for at Liverpool-fansen kan juble. Den femte scoringen hans denne sesongen kommer til å bli husket lenge, for skuddet fra 25 meter etterlot Joe Hart uten noen mulighet til å redde.

Liverpool har fått høre det mange ganger etter å ha betalt store summer for unge talenter de siste årene, men for 8,5 millioner pund må Coutinho være et av de største kuppene i Premier League-historien. Han har bare 22 år, og han kommer bare til å bli bedre.»