– Blitt enda mer imponert denne uka

Brendan Rodgers tror de rødes nye nummer 9 vil vise seg å være et kupp for klubben.

Det kostet Liverpool hele 32,5 millioner pund å kjøpe Christian Benteke (24) fra Aston Villa denne sommeren. Men manageren blir stadig mer overbevist om at belgieren vil styrke laget.

– Det er åpenbart ikke han som velger prislappen, og jeg er takknemlig for at klubben har kjøpt ham. Han har allerede overrasket folk i Liverpool med hvor bevegelig og rask han er, sier Rodgers på flyplassen i Helsingfors.

Nordiren holder pressekonferanse i forkant av treningskampen mot HJK Helsinki i morgen kveld. Benteke, som trente med resten av stallen først denne uka, er ikke med i troppen til Finland fordi klubben ser på det som lurere å droppe reisetimene og heller trene på Melwood.

Les også: Klubbens nest dyreste kjøp

Selv om det bare er ei drøy uke igjen til Premier League-åpningen, vet ikke Rodgers om nyervervelsen rekker å komme i god nok form før avspark på Britannia Stadium i Stoke, men han påpeker at spissen blir sentral på laget denne sesongen.

Saken fortsetter under.

På spørsmål om han vil hjelpe Benteke med å ta bort det forventede presset som følger med den stive overgangsprisen, svarer Rodgers ifølge klubbens turnésider at han på ingen måte tror det blir et problem.

– Jeg tror personlig at han vil vise seg å være et kupp for klubben. Det gjør jeg virkelig. Jeg har lest og sett ting om ham, men i løpet av den korte perioden han har vært her, har jeg blitt enda mer imponert, sier 42-åringen.

Benteke hamret inn 49 mål – fem av dem mot Liverpool – på tre sesonger for Aston Villa, og Rodgers sier han har fulgt kraftspissen nøye fra sidelinja de siste årene.

Les også: Liverpool-dødaren Benteke

– Ett av målene jeg husker han scoret mot oss på Anfield, var da han løp med ballen fra midtbanen. Dette er ikke en som mangler fart. Han er ikke bare en spiller man slår langt på. Styrken hans gjør det selvsagt mulig å holde på ballen, men han vil virkelig hjelpe uforutsigbarheten vår denne sesongen, sier Rodgers, og legger til:

– Vi vet at han kan spille ball, vi vet han er god på kontringer, men vi vet også at når vi legger inn fra kantene, så har vi en skikkelig solid type i boksen.

Det kan være duket for en uoffisiell Benteke-debut når Liverpool møter Swindon Town på bortebane allerede søndag ettermiddag, da rødtrøyene trolig ikke stiller med noen av de 16 spillerne som er med til Finland.