– Buvac er i realiteten Klopps tvilling

Jürgen Klopp omtaler dem som «hjernen» og «øyet». Bli bedre kjent med Klopps nære medarbeidere.

– Zeljko Buvac er i realiteten Klopps tvilling. De ser begge på fotball på eksakt samme måte, har Nuri Sahin, som spilte på lån i Liverpool i 2012/2013-sesongen, sagt om duoen han hadde som trenere i Borussia Dortmund.

«Hjernen»

54 år gamle Zeljko Buvac har sagt svart lite offentlig siden han kom til Liverpool for å være Jürgen Klopps assistent for noen uker siden.

De to har vært gode venner siden de spilte sammen i Mainz 05 på begynnelsen av 1990-tallet.

LES OGSÅ: – Han ber oss spille med så stor frihet som mulig

Klopp har selv tidligere beskrevet bosnieren som sin «hjerne», og ment de to nærmest kan kommunisere «telepatisk.» Kallenavnet spiller på hans taktiske kunnskaper og egenskaper. 

– Zelkjo er et fotballgeni. Han er en mester på treningsøvelser, har Klopp tidligere sagt om assistenten.

Da Klopp tok over som trener i Mainz i 2001, var Buvac trener i tysk fjerdedivisjon og klubben SC Neukirchen. Etter å ha kommet til Mainz hadde han ledelsen i påvente av at Klopp skulle få trenerpapirene i orden, ifølge Liverpool Magazine.

Buvac ble med videre da Klopp gikk til Borussia Dortmund i 2008, og selvsagt videre til Liverpool nå.

«Øyet»

Den andre viktige delen av Klopps team er Peter Krawietz. 43 åringen er spesialist på videoanalyse, og har også jobbet som sjefsspeider for Klopp i 14 år.

– Han kjenner ham veldig bra og han er en som han kan stole på at er veldig analytisk i forhold til spillet. Han er en han lener seg på, sier tidligere Dortmund-spiller Paul Lambert ifølge Liverpool magazine.

Krawietz har ikke noen bakgrunn som spiller, men de analytiske ferdighetene har gjort ham til en betrodd mann siden tiden i Mainz 05. Han har fått kallenavnet «øyet» av Klopp, på grunn av hans øye for detaljer.

GLAD MANN: Peter Krawietz jubler sammen med Jürgen Klopp.

Fotballgal trio

– Vi tre sammen ville blitt en veldig god Bundesliga-trener, spøkte Klopp med i et tysk magasin i 2011.

– De er kule, de er fotballgalinger. De jobber hardt og de er mine perfekte partnere i jobben, fordi som manager må du alltid ta beslutninger og må alltid tenke på mange forskjellige ting.

– Jeg mener det er veldig viktig å at du har noen å snakke med. Vi kan snakke om alt mulig. Jeg tar beslutningene selvsagt, men jeg trenger veldig gode folk rundt meg, sa Klopp om teamet da han begynte i jobben hos Liverpool.

LES OGSÅ: Her kan du lese om hele Klopps støtteapparat