- Champions League er målet

Brendan Rodgers uttaler at det å kvalifisere seg til neste års Champions League har hovedprioritet nå, og mener at Manchester United og Arsenal har presset på seg nå som Liverpool puster dem i nakken.

- Det å kvalifisere oss for Champions League er hva vi prioriterer absolutt høyest nå. Det så en stund ut som vi var sjanseløse til det, men vi har hele tiden hatt troen på at så snart vi hadde fått litt tid sammen så kunne vi utfordre lagene foran oss, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Det er den beste turneringen du kan være med i. Det er hvor de beste spillerne og managerne ønsker å jobbe. Vi må komme i en posisjon hvor vi gir oss selv en sjanse til å komme med. Klarer vi det i år, vil vi bli bedre som en følge av det neste år.

Denne sesongen virker det som en av Arsenal, Manchester United og Liverpool ikke vil komme med i neste års Champions League.

- Det er trolig mer press på Manchester United og Arsenal på grunn av deres resultater de siste 15-20 årene. Manchester United har vært synonymt med Champions League, og de har vanligvis spilt seg frem til minst kvartfinale, mens Arsene Wengers mannskap har kvalifisert seg til turneringen i enestående mange sesonger på rad. Det er dette vi må kjempe mot.

- Det sier litt om hvor hard konkurransen er her til lands. Du må virkelig gjøre deg fortjent til å delta.

- Det er de fire store, for det er antallet lag som kvalifiserer seg til Champions League, men det er noen store klubber som faller akkurat utenfor. Konkurransen her til lands er meget hard, og lagene er veldig stabile.

- Mange utenlandske spillere jeg snakker med er overrasket over at et lag som Leicester, som ligger i bunnen, likevel kan kjempe og levere gode resultater. Det skjer ikke i andre land.

- Vi fikk mye kritikk i begynnelsen av sesongen for å ha handlet unge spillere, men vi må holde sammen og vi har blitt sterkere og har vist den innsatsviljen som alle her har. Jobben for oss som manager og trenere var å finne løsninger, og vi har funnet en måte å jobbe på. Du må gi stor honnør til spillerne. De har trodd på det vi har gjort. Det har vært en ganske radikal forandring.

- Modellen som eierne her har er kanskje annerledes enn i andre klubber. Vi utvikler og skaper verdensklassespillere, og forhåpentligvis vil andre spillere se på Liverpool som et fascinerende sted å komme. Vi er en klubb som i det minste blir snakket om som et lag i toppen.

I fjor vant Liverpool 3-2 over Manchester City, men City vant ligaen.

- Manchester City må få skryt for prestasjonen sin i fjor. De vant fem kamper på rad mot slutten av sesongen. Vi var uheldige i kampen mot Chelsea, og fikk ikke det resultatet vi ønsket. Manchester City hadde rutinen til å stikke av med mesterskapet. De er effektive, og fikk jobben gjort, så de må få honnør for det.

- Med de spillerne vi hadde, og måten vi avsluttet sesongen på i fjor, var det en utrolig historie. Vi ga alt vi hadde, men nådde ikke helt opp.

- Vi har egentlig ikke hatt så mye tid til å reflektere over dette. Kanskje når min tid i klubben er over, når det måtte bli – forhåpentligvis blir det lenge til, kan jeg reflektere over det, men det var helt klart skuffende å komme så nær uten å vinne.

- Det er vanligvis slikt som trigger suksessfulle lag. Du kommer deg over skuffelsen, og bruker den som brekkstang for å komme videre. Jeg tror erfaringen som spillerne fikk utvilsomt vil hjelpe oss i fremtiden.

- I sommer handlet vi mange nye spillere, som måtte venne seg til de spillerne vi allerede hadde i troppen. Det var ikke en gruppe som hadde vært sammen helt fra forrige sesong, hvor vi bare hentet et par nye spillere slik som Chelsea gjorde, slik at rytmen fortsatt var der. For oss var den en omveltning, og nesten et nytt lag. Det var også unge spillere, så det tar litt tid.

- Heldigvis er vi kommet oss gjennom det nå, for vi har vært gjennom en veldig vanskelig periode med tilvenning. Men nå er vi stinne av selvtillit, og akter å avslutte sesongen sterkt.