– Da jeg gikk av banen tenkte jeg: 'Hva har du gjort nå?'

Steven Gerrard om hva som skjedde før han ble utvist etter 38 sekunder mot Manchester United i vår.

«På morgenen kampdagen følte jeg meg som et dyr i bur,» skriver Steven Gerrard i sin bok «My Story» om kampen mot Manchester United 22. mars, da han fikk rødt kort rett etter at han kom på banen.

Kampen skulle bli Gerrards siste oppgjør mot Manchester United for Liverpool, men dagen før hadde han fått beskjed om at han ikke ville starte kampen mot klubben han elsker mot klubben han var lært opp til å hate.  

Sinnet vokste og vokste

Mens Gerrard varmet opp for å komme inn ved pause, forteller han om hvordan United-fansen under oppvarmingen sang om da han skled mot Chelsea, og så om at han «nesten vant ligaen».

«Sinnet i dyret i buret vokste og vokste. United var brautende. Anfield var veldig stille. Det var åpenbart at jeg ville komme på ved pause. Vi hadde stått imot United i den første omgangen og hadde satt inn få taklinger. Det var imot alt som er i mitt DNA. Taklinger og kollisjoner har noe å si mot Manchester United,» står det i et utdrag fra boka som er gjengitt av Daily Mail.

Så da Gerrard omsider kom på banen startet han med en kraft-takling på Juan Mata. Gerrard vant ballen.

LES OGSÅ: Gerrard: Ville ha blitt om jeg fikk trenerrolle

– Kunne ikke stoppe meg selv

Like etter var Gerrard involvert igjen da Ander Herrera kom susende på gresset mot han med en sklitakling.

«Hans høyre bein var strukket ut innbydende på Anfield-matta. Jeg kunne ikke stoppe meg selv. Uten engang å gi meg selv tid til å tenke stemplet jeg ham med venstrefoten. Jeg følte knottene sank inn i kjøttet hans over ankelen. Det måtte ha gjort vondt for ham,» skriver Gerrard.

Dommer Martin Atkinson ga Gerrard direkte rødt kort.

«Da jeg gikk av banen tenkte jeg for meg selv: 'Hva har du gjort akkurat nå? Er du helt idiot?'».

«Dette hadde vært 38 sekunder definert av sinne og galskap».

Bakteppet for at Gerrard følte seg som et fanget dyr, var at han ikke fikk starte. Han forteller også om tankene som gikk gjennom hodet etter at han fikk beskjeden på Brendan Rodgers kontor.

LES OGSÅ: Gerrard ikke fornøyd med kontrakten han ble tilbudt

«Tankene mine svømte. Jeg kunne ikke tro det. Det føltes for meg som om det var muskelfleksing. Mitt forhold til Rodgers var for godt til at han trengte å gjøre et poeng ut av meg. Han var en jeg respekterte og likte. Hans treninger er blant de beste jeg har opplevd, og hans individuelle trening var utmerket, generøs og fantasifull. Men jeg lurte på om dette var hans måte vi pressen at han var en sterk nok person til å ta vanskelige beslutninger.

Dette virket som en mulighet for Brendan til å vise sin autoritet og sende ut en klar beskjed om at dette var hans lag,» skriver Gerrard.

Han sier han respekterer beslutningen nå, men mener fortsatt den var feil.

LES OGSÅ: Husker du disse dramatiske øyeblikkene fra Man Utd-kamper