– Dalglish burde fått mer tid

Stewart Downing om det gode forholdet til Kenny Dalglish, og det anstrengte forholdet til Brendan Rodgers.

Det er i et timeslangt intervju med BBC at den tidligere Liverpool-spilleren Stewart Downing forteller om tiden i Liverpool. 

Downing kom fra Aston Villa der han startet samtlige kamper i Premier League sesongen før han kom til Liverpool, scoret syv mål, og ble kåret til årets spiller av klubbens supportere. Han var i denne perioden også fast inventar på Englands landslag. 

Ba om å få gå fra Villa

– Jeg spilte for en veldig god manager i Kenny Dalglish, han var veldig god mot meg. Jeg vil aldri glemme hva han gjorde for å få meg til klubben. Da jeg snakket med Kenny, tenkte jeg: «dette er galskap, 20 millioner pund for at jeg skal gå dit», og det satte mye press på Kenny fordi han brukte mye penger den sommeren. Jeg gikk til Aston Villa og sa til dem «dette er Kenny Dalglish, og Liverpool Football Club, dere må la meg få dra», og de ble med på det, sier 31-åringen til BBC.

Den første sesongen i Liverpool ble likevel ikke som Downing hadde tenkt seg.

36 ganger var han på banen i Premier League i 2011/12, uten å notere seg for en eneste scoring eller målgivende pasning.

På tampen av sesongen ble det også manager-skifte på Anfield.

– Det var rart å se han få sparken, de brukte mye penger på spillere. Ting skjer ikke over natta, men de sparket ham etter et år. Han er som gud i Liverpool. Vi kunne tape men de ville fortsatt synge hans navn. Det var slik det var i Liverpool, normalt ville manageren fått hetsen, men her fikk han sangen og spillerne hetsen, mimrer Downing.

Kranglet med Rodgers

Downing skryter av Dalglish som leder og medmenneske, og at at han alltid hadde døra åpen for spillerne sine. Like godt gikk han ikke overens med Liverpools neste manager Brendan Rodgers.

– Jeg hadde en krangel med manageren i den andre sesongen da jeg ikke spilte. Da Brendan kom inn virket det på meg som om han ønsket sine egne spillere fra første dag. Vi hadde våre oppturer og nedturer tidlig. Jeg fortalte ham hva jeg følte, og han sa det samme til meg. Vi gikk ikke overens.

Etter en lengre periode ute av laget, kom Downing tilbake som venstreback da det ble skader og avsluttet sesongen på høyrevingen.  

– Jeg nøt virkelig å spille med Suarez, Sturridge og Coutinho. Hvorfor skulle man ikke like det? Jeg avsluttet sesongen ganske bra, så det var rart å dra på sommeren, sier han,

Downing klarte heller aldri å innfri forventningene i sin andre sesong på Merseyside, og ble den 13.august 2013 solgt til West Ham for £6M.

Nå er han tilbake i Middlesbrough der han startet sin profesjonelle karriere.