«De var som en samlet kraft»

Det er lenge siden stemningen i klubben var like god som den er nå, mener James Pearce i Echo.

Tre bortemål på Stamford Bridge, noe Liverpool ikke hadde klart siden 1989, sørget for like mange poeng i storkampen mot Chelsea denne helga. «Det var de rødes første seier over Chelsea på ni forsøk, og det var den første gangen de scoret tre ganger i en Premier League-bortekamp på nesten et år.»

Det skriver Pearce i lokalavisen Liverpool Echo etter at rødtrøyene knappet innpå i kampen om en topp-fire-plassering. Trepoengeren, etter mål av Philippe Coutinho (2) og Christian Benteke, var Jürgen Klopps aller første som Liverpool-manager.

«Langt ifra perfekt»

«Det var en Liverpool-oppvisning som var langt ifra perfekt, men det trengte den heller ikke å være for å straffe Chelseas svakheter og dytte mesterne til side. De røde måtte bare grave dypt etter en katastrofal start, da de ga londonerne initiativet», fortsetter Pearce.

Dette var første gang Klopp møtte José Mourinho siden Borussia Dortmund knuste Real Madrid i Champions League-semifinalen i 2013. Under én måned senere var portugiseren sparket.

«Klopp returnerte for å hjemsøke Mourinho på Halloween – to og et halv år etter å ha ydmyket Real Madrid-laget hans i Champions League», skriver Pearce, og mener at Klopps «knep», den imponerende seieren i går, virkelig setter i gang hans Anfield-æra.

«Nederlaget banker en ny spiker i portugiserens kiste, og etter at Mourinho har gnidd det inn for Kopites de siste årene, lot ikke bortefansen muligheten for å ta igjen gå bort. ”You’re getting sacked in the morning”, runget utover Stamford Bridge – før en øredøvende versjon av ”You’re not special any more”

«En stund siden det var slik»

En rekke hjemmesupportere hadde allerede forlatt stadion i solfylte London, og den tydelige misnøyen i klubben ble ikke mindre. Samtidig forteller Pearce at det på motsatt i side, i Liverpool-leiren, er en sjelden bra atmosfære akkurat nå.

«Manageren, spillerne og supporterne var som en samlet kraft. Det er en stund siden det var slik i Liverpool. De fleste fikk en personlig, stor klem av Klopp, men den lille matchvinneren, Coutinho, ble løftet rett opp.»

Brassen hadde ikke scoret siden bortemøtet med Stoke i ligaåpningen, noe som var 710 ligaminutter, eller nesten tolv timer, siden. «Men han valgte den perfekte ettermiddagen for å gjøre slutt på måltørken, og viste frem briljansen sin.»

Saken fortsetter under.

Pearce skriver imidlertid at Klopp, på sidelinjen, ikke la skjul på skuffelsen da César Azpilicueta kom seg vekk fra James Milner i åpningsminuttene, hvor det påfølgende innlegget, for øvrig helt upresset, endte med at Ramires headet Chelsea i ledelsen.

Ville ha høyere tempo

«Klopp fortsatte å kjefte misfornøyd da vikarkaptein Milner ikke fulgte Oscar på et løp. Nathaniel Clyne fikk en liknende utskjelling da han slo et frispark bakover, noe som endte med at Simon Mignolet fikk ballen i beina. Klopp oppfordret laget sitt til å vise større handlekraft og spille ballen raskere. Litt forsinket kom meldingen igjennom, for Liverpool begynte å se mer truende ut.»

Les også: Klopp: – Kan gjøre det mye, mye bedre

Selv om det ikke var spesielt store sjanser, kom både Adam Lallana, Lucas Leiva og Roberto Firmino til avslutninger i første omgang, før Coutinho, som fikk ballen av Firmino på 16-meteren, utliknet rett før pause.

«Plutselig var Klopps pauseprat helt annerledes. Garderoben var fylt med håp. Etter å ha fått balanse i regnskapet, var det de røde som hadde initiativet», fortsetter Pearce, sier legger til at «de røde var like kampvillige utenfor banen som de var på».

Klopp havnet nemlig i en ordveksling med en i Chelsea-teamet rett bak benken, men 48-åringen, som hadde kjeftet på fjerdedommer Lee Mason ved noen anledninger, endte diskusjonen smilende ved å be ham «ta en time-out».

Saken fortsetter under.

Så måtte Milner, i sin 400. kamp i Premier League, bane vei for innbytter Christian Benteke, mannen som hadde scoret Liverpools eneste ligamål med Klopp før kampen.

La seg ikke bakpå for å forsvare

«Bortsett fra et lite skremmeskudd da Mignolet løp bakover for å nå Oscars fryktløse forsøk fra 45 meter, var de røde dominante. Martin Skrtel lenket fast Diego Costa, før Benteke gjorde det samme i motsatt ende. Med 16 minutter igjen fant belgieren Coutinho, hvis avslutning gikk via John Terry og fløy forbi Asmir Begovic. Bortefansen eksploderte.»

«Det ble ikke tatt noen steg bakover. Det handlet ikke om å stenge igjen butikken. I stedet satte Klopp inn Jordon Ibe for Firmino, og byttet bidro til å forsegle poengene. Lallana hoppet over pasningen hans, og Benteke fant seg rom og satte inn sitt fjerde mål for sesongen.»

Dette var klubbens fjerde ligaseier for sesongen. Etter elleve runder står de med 17 poeng, mens Manchester United, som innehar fjerdeplassen, har 21 poeng etter sin målløse kamp i går. Manchester City og Arsenal står med 25 poeng på toppen.