- Derfor vi hentet ham

Innhoppet til Rickie Lambert i bortekampen mot Aston Villa på lørdag ga et klart bilde på jobben spissen er tiltenkt i klubben, mener manageren, som var svært fornøyd med scoringen.

– Han bidrar med det vi ønsker han skal gjøre, ved at han enten starter noen kamper eller kommer inn fra benken for å påvirke kampbildet, forklarer Brendan Rodgers etter å ha ledet Liverpool til deres sjette seier i løpet av de åtte siste kampene.

32-åringen fra Merseyside ble byttet inn i andre omgang på Villa Park lørdag ettermiddag, og angriperen var ikke lenge på banen før han doblet Liverpools ledelse med en utsøkt avslutning.

– Et perfekt eksempel

Det er nøyaktig det – å ha en effekt på kampen – Rodgers håper kraftspissen skal bidra med når han ofte entrer banen etter pause. Nordiren legger til at Lambert er en type som «alltid kommer til å score mål».

– Det har vært rettet veldig mye fokus på Rickie, noe som har vært uheldig for ham ettersom det har kommet på grunn av at andre spillere er utilgjengelige. Men intensjonen har hele tiden vært at han skal spille kamper, eller komme inn i dem, for å ha en effekt; dette var et perfekt eksempel på nettopp det, sier manageren.

Lørdagens vakre scoring var scouserens første fulltreffer siden november, da han fant veien til nettmaskene mot både Crystal Palace og i bortemøtet med Ludogorets. Spissen har slitt med å få spilletid i et velfungerende Liverpool-lag de siste ukene. Etter å ha startet seks strake kamper i november og begynnelsen av desember, har Lambert faktisk bare vært på banen i drøyt hundre minutter siden Basel-kampen på Anfield.

Les også: Lambert: – Ingen intensjoner om å forlate klubben

Men målet mot Aston Villa kom på et viktig tidspunkt. Kampen stod og vippet med en knapp Liverpool-ledelse, og feiringen sammen med de tilreisende supporterne etter å ha banket inn 2–0 elleve minutter før slutt, ble et bilde av et Liverpools fremgang den siste tiden. Rodgers hadde lite imot at Lambert pådro seg et gult kort under jubelscenene.

– Jeg er så glad på Rickies vegne. At en Liverpool-gutt kommer inn i en bortekamp og scorer foran sine egne supportere, må være en skikkelig spesiell følelse. Jeg kunne se det på ham så fort han fikk ballen. Jeg er kjempeglad for ham, legger 41-åringen til.

Lambert har nå tegnet seg for totalt tre scoringer denne sesongen. Det er like mange som Jordan Henderson, og kun Steven Gerrard (9), Raheem Sterling (6) og Adam Lallana (4) har flere så langt.