- Det betyr mer når man vinner for sitt folk

Åpenhjertig Steven Gerrard om kjærligheten til Liverpool, hvorfor han ikke har spilt under Mourinho, hva han synes om applausen fra Chelseas supportere og hans råd til Liverpools eiere.

- Nå må dette laget bygge for neste sesong og framtiden. Dessverre vant vi ikke i dag, men vi viser at med noen forbedringer, så kan vi være med å kjempe neste sesong, sa Steven Gerrard etter kampen mot Chelsea.

Gerrard headet inn utligningen like før pause, men selv om Liverpool presset på i andre omgang fikk de ikke en forløsende scoringen. Dermed ble det 1-1 på Stamford bridge, og Champions League-drømmen er kun mulig i teorien.

Se det fantastiske intervjuet nede i saken!

- Eierne må grave dypt

Selv om Gerrard forlater Anfield etter denne sesongen, er han klar på hva som nå må skje i klubben.

- Vi kommer litt til kort. Det viktige nå er at eierne graver dypt og prøver å hjelpe Brendan og guttene med å skaffe noen forsterkninger. Vi har noen spillere med stort potensiale her, og framtiden ser lys ut, men hvis vi skal konkurrere med de største lagene må vi bruke penger. Denne ligaen blir vanskeligere for hvert år. Vi fant ut det i år da vi mistet Suarez, og vi ikke har Sturridge tilgjengelig. Da blir det tøft, sier Gerrard.

Se video av intervjuet her. Saken fortsetter under videoen:

- De viste respekt for meg i noen sekunder

Liverpool-kapteinen fikk stående applaus da han gikk av banen - både fra Chelsea og Liverpools tilskuere. Men det var bare den røde delen av Stamford Bridge Gerrard brydde seg om.

- Hvordan var det å få applaus fra Chelsea-fansen? Fikk Gerrard spørsmål om etter kampen.

- Jeg satte mer pris på applausen fra Liverpool-fansen, sa Gerrard.

- Chelsea-fansen viste respekt for meg i noen få sekunder, men slaktet meg under hele  kampen. Så jeg vil ikke la meg dra inn i å hylle dem. Men det var snilt av dem, så har jeg sagt det en gang i dag. Det som er viktig for meg er støtten fra Liverpool-fansen. De har vært med meg fra dag en, sier Gerrard.

Dro ikke på grunn av kjærlighet

Tidligere denne uken sa Jose Mourinho at han har forsøkt å hente Gerrard til tre forskjellige klubber. Og Steven innrømmer at han har vært fristet - men at Liverpool-hjerte banket for hardt.

- Han er den beste manageren i verden for meg. Jeg hadde signert for ham tre ganger, om jeg ikke var Liverpool-fan. Liverpool er i mitt hjerte. Jeg vurderte det et par ganger, men han forstod hvorfor jeg ikke dro. Det er fordi jeg elsker Liverpool. For meg er det viktigere å vinne et par trofeer for Liverpool, det betyr mye mer enn å vinne i Chelsea, Real Madrid eller Inter. Det betyr mer når man vinner for sitt folk, sier Gerrard. 

Se høydepunkter fra kampen her: