– Det er ikke noe for Liverpool å være redd for

Rubin Kazan har rystet storlag før, men det var før krana ble skrudd igjen. Etter det har det vært en nedadgående spiral for torsdagens motstander.

Mulighetene bør være gode for Liverpool til å ta sesongens første Europa League-seieren på torsdag.

Jürgen Klopps Anfield-debut som Liverpool-manager, blir mot et lag som sliter voldsomt i hjemlig liga. Rubin Kazan er helt nede på 12. plass av de 16 lagene i Russlands øverste divisjon. De tok en sjelden seier forrige helg, og har nå 10 poeng etter 12 ligakamper. 

Laget ligger også nederst i gruppe B i Europa League med ett poeng, etter å ha tapt 2-1 borte for Sion, og spilt 0-0 hjemme mot Bordeaux. 

Sparket manageren nylig

– Jeg har sett halvparten av kampene deres, og de har ikke imponert meg. De startet sesongen veldig dårlig og tapte sine fire første kamper. I september sparket de manager Rinat Bilyaletdinov, faren til Diniyar, som tidligere spilte for Everton og nå spiller for Kazan, sier John Bradley til Liverpool Echo.

Bradley jobber i LFCTV, men også som kommentator for russisk fotball i ulike TV-kanaler verden rundt.

Valeriy Chaly, som var assistent manager tok over laget. Det har gitt litt bedring.

FORTID I EVERTON: Diniyar Bilyaletdinov i duell med Steven Gerrard fra tiden han spilte i Everton. 

Rubin Kazan kvalifiserte seg for europacupspill kun fordi Dynamo Moskva ble nektet deltagelse, fordi de ikke overholt Financial Fair Play-reglene.

Kazan har rystet storlag tidligere i Europa. De slo Barcelona på Nou Camp i 2009, og ga Chelsea kamp til døra i kvartfinalen i Europa League i 2013. Men Bradley tror ikke de vil gi Liverpool problemer nå.

– Jeg tviler på det. Det er ikke noe for Liverpool å være redd for. Det er egentlig ikke noen i Kazans lag som burde skape problemer for Liverpool. De er det svakeste laget i gruppa.

Store økonomiske kutt

– Fra laget som var så nær å slå Chelsea over to kamper for to og et halvt år siden, er det bare tre av spillerne som fortsatt er i klubben. Det har vært gedigne endringer i mannskapet. Det handler om økonomi. De blir finansiert av myndighetene i republikken Tatarstan, og det har vært store kutt. De har mistet mange av sine gode utenlandske spillere, sier Bradley.

Han sier at da laget vant russisk Premier League i 2008 og 2009 signerte de også spillere i størrelsesorden 10-15 millioner pund.

– Det har vært en nedadgående spiral etter at de sluttet å betale store penger, de gjorde det bra med å komme på femteplass forrige sesong, mener han. 

LES OGSÅ: Sjelden seier for Rubin Kazan