– Det handler kun om topp fire

I dag er det bare to poeng som står imellom Liverpool og den mye omtalte fjerdeplassen. Daniel Sturridge legger ikke skjul på at det er den oppgaven han ser på som viktigst denne våren.

– Å komme inn i topp fire er realistisk for oss, og det er dit vi sikter mot, og dersom vi klarer å komme enda høyere, ville det vært perfekt. Men å avslutte med en topp-fire-plassering er målet. Nå handler det kun om det, sier han til klubbens nettsider.

Rødtrøyene har spilt tretten strake kamper i ligaen uten å tape, og de har gått fra nedre halvdel av tabellen til å presse Manchester United og Arsenal om Champions League-plasseringene. Sturridge mener Liverpool kan se høyere på tabellen, mot ligatittelen, til neste sesong dersom de sikrer seg en ny billett til Europas gjeveste klubbturnering.

Sjekk terminlista her!

– Spillerne har slått tilbake, vi er her vi er nå, og det er et bevis på det harde arbeidet alle sammen har lagt ned for å ta oss til det stedet vi befinner oss på i dag. Formasjonen virker, alle forsvarer seg bra, Si (Simon Mignolet) gjør det også ekstremt bra. Det er herlig å se, og vi håper det fortsetter sånn.

Ser likheter med fjoråret

Stemningen i laget er noe 25-åringen skryter av. Han mener positiviteten de har med seg fra treninger har vært en svært viktig faktor for de mange seierne laget har siden desember, og han ser likheter mellom humøret nå og da Liverpool vant elleve kamper på rad i fjor.

– Jeg tror det, med tanke på hvordan vi går utpå med en positiv holdning, forsøker å spille vår type fotball, prøver å bryte ned motstanderne og skaper sjanser til å score mål. Noen ganger skaper vi kanskje ikke like mye som i forrige sesong, men jeg føler at så lenge vi vinner kamper, er det alt som betyr noe.

Les også: Gir ikke Hodgson skylda for skadeproblemene

Brendan Rodgers’ menn har ikke tapt en Premier League-kamp siden Manchester United vant 3–0 på Old Trafford midtveis i desember i fjor. I helga kommer det samme laget på besøk til Anfield. Hvis hjemmelaget vinner kampen, vil de ligge på fjerdeplass med åtte kamper igjen å spille.