«Det haster med å få løst spissproblemet»

James Pearce i Liverpool Echo har sett nærmere på hvordan Liverpool FC skal få løst scoringsproblemene fra forrige sesong.

Liverpool har fått løst mye allerede i sommerens transfervindu, men for mange gjenstår fortsatt det viktigste – det å få inn en etablert målscorer.

Journalisten som følger de røde fra Anfield nærmest, James Pearce i Liverpool Echo, skriver at Brendan Rodgers sikter inn på en angrepskvartett i form av Daniel Sturridge, Christian Benteke, Divock Origi og Danny Ings til neste sesong.

Ings og Origi er på plass, men er to unge spisser som ikke forventes å få noe hovedansvar med å score mål fra august av. Sturridge er som kjent skadet, mens en mulig overgang for Benteke fra Aston Villa drar ut.

Pearce om Benteke

Rodgers vurderer at Christian Benteke vil være den rette forsterkningen til Liverpools angrepskraft. Kraftspissen som har scoret 42 mål på 88 kamper for Aston Villa i Premier League. Liverpool er imidlertid uvillig til å løse ut en salgsklausul på £32.5M i sin helhet, mens Villa sier at de ikke akter å godta noe mindre. Spørsmålet gjenstår om enten Liverpool bestemmer seg for å betale det som skal til eller om Villa gir etter på kravene for en spiller som åpenbart heller vil spille på Anfield enn Villa Park. Jo lenger denne sagaen holder på, jo vanskeligere kan det bli for Liverpool å finne passende alternativer senere og totalt sett være best mulig rustet til ligastart. Det begynner derfor å haste med å finne en løsning.

Pearce om Balotelli, Lambert og Borini

Disse tre spillerne scoret til sammen fire ligamål forrige sesong, og må nå regnes som overflødige samtidig som klubben gjerne vil kunne selge dem for å bringe mer penger i transferkassen.
Balotelli har ingen fremtid i LFC, men det vil være vrient å finne kjøpere for italieneren som tjener om lag £100.000 i uka. Det kan være at Liverpool må akseptere et utlån for i de minste å få ham vekk fra lønningslisten.
Lambert har ikke vært noen suksess etter endelig å ha fått muligheten i sin lokale favorittklubb, men valgte å si nei da Liverpool aksepterte et bud på £5M fra Aston Villa i januar. I sommer har West Bromwich og Bournemouth vist interesse uten å ha fulgt det opp, og alt tyder på at scouseren er med på flyet når pre-season kamper skal spilles i Østen og Australia.
Borini var en Liverpool svært gjerne ville selge etter å ha fått solide bud fra Sunderland og QPR sist sommer, men de røde hevder at rapporter om et nylig akseptert bud fra Lazio på £8M ikke er riktig. Fortsatt er LFC svært villige til å selge.