– Det så ut som jeg kollapset inn i armene hans

Adam Lallana sier han absolutt ikke var så sliten som det så ut som på bildet. Her snakker han om den nye spillestilen, arbeidsinnsatsen og hvordan Jürgen Klopp er som sjef.

Hardtarbeidende Adam Lallana har raskt funnet seg til rette i Jürgen Klopps måte å spille på.

Bildet av det som ser ut som en utslitt Adam Lallana i armene på Jürgen Klopp fra forrige lørdag, har fått mye oppmerksomhet den siste uka, og blitt brukt som en illustrasjon på hvor hardt Liverpool-spillerne kjempet. I et intervju med Sky Sports snakker Lallana om bildet, med et smil om munnen. 

– Jeg falt ikke helt inn i armene hans, nei. Det er nok heller at jeg ikke forventet helt å få armene hans rundt meg, og det så ut som jeg kollapset, sier han.

LES OGSÅ: Omfavner Klopps lederstil

Viser at han bryr seg 

Men om 27-åringen ble overrasket av managerens omfavelse, er han som Emre Can stor fan av Klopps stil. 

– Jeg liker virkelig det av en manager. Det viser at han bryr seg, og det er slik han er, sier Lallana.

Sannheten var at Lallana slett ikke følte seg spesielt mer sliten da han gikk av banen mot Tottenham enn etter en kamp uten »gegenpressing».

– Jeg følte ikke at vi jobbet så mye hardere den dagen, merkelig nok. Jeg følte det mer som vi jobbet i tandem og at vi jobbet for hverandre.

LES OGSÅ: – Vi må få det beste ut av spillerne

Ingen bedre følelse

– Jeg nøt virkelig kampen på lørdag. Jeg liker å jobbe hardt, spesielt når elleve spillere gjør det. Det er ingen bedre følelse enn å vinne ballen tilbake rundt deres 16-meter, fordi da er det ikke langt til målet, sier Lallana til Sky sports.

Søndag returnerer Lallana til sin gamle klubb Southampton. Da fortsetter jobben med den nye spillestilen.

– Han prøver å implementere sin spillestil. Jeg er sikker på at alle lag kan løpe, løpe og løpe, men det handler om å gjøre det på riktige steder, få inn taklingene og presse motstanderen. Det må være struktur på det, mener Lallana.

– Det høres kanskje enkelt ut, men det å få alle spillerne til å gjøre det på riktig tid og sammen er det som gjør ham til en så god manager.

– Sist helg var vi skuffet over hva vi gjorde med ballen, og det er noe vi vil gjøre noe med nå.

LES OGSÅ: Kronglete vei for Klopp

Realistisk med topp fire

Den engelske landslagsspilleren har fortsatt er soleklart mål om at Liverpool skal sikre seg Champions League-plass denne sesongen.

– Vi ligger ikke dårlig an, og vi har skiftet manager. Vanligvis skjer det når man er på bunnen av tabellen, men vi er på midten, så vi vet at vi må få inn en seiersrekke for å komme opp i topp fire. Det er fortsatt veldig realistisk denne sesongen, sier han.

– Vi spiller i Europa League, og vi har hjemlige cuper. Vi har noen skader for tiden, så det er viktig at vi får så mange som mulig så raskt tilbake i form som mulig. Da kan manageren rotere om han trenger. Vi har vært uheldige med skader, men det betyr bare at vi må bidra med mål fra midtbanen. Det vil bli veldig viktig, sier Lallana, noe som også var et poeng Ian Rush tok opp i en kommentar.

Startet med stort møte

Det har vært uvant mye fokus på manageren etter at Klopp kom til Liverpool. Lallana mener han faktisk er «The Normal One».

– Han er litt av en karakter, men ikke så annerledes som alle framstiller han som. Han er bare normal, som han kalte seg i pressekonferansen. Det er en rart atmosfære når man får inn en ny manager, og man får en følelse av første skoledag igjen.

– Men han fikk alle til å føle seg velkomne, både spillere og trenerstaben, men også fysioterapeutene og de som lager maten. Vi hadde et stort møte, og alle følte seg mer avslappet etter det, sier Adam Lallana.

LES OGSÅ: Klopp mener Sakho var spektakulær