- Det var som å trene en vill hest

Adam Bogdans tidligere keepertrener snakker om hvordan han jobbet med den nye Liverpool-keeperens utvikling - og nektet ham å ta en utdannelse.

Fred Barber mener Adam Bogdan aldri hadde vært aktuell for Liverpool om han ikke hadde jobbet hardt med ham som ung.

Fredag skal Bogdan ifølge Liverpool Echo gjennom den obligatoriske medisinske testen på Anfield, før overgangen blir fullført. Det samme skal Joe Gomez.

Barber mener Bogdan hadde mye finpuss som måtte gjøres, før han kunne vokte målet i Bolton.

- Vi måtte gå gjennom mye hardt arbeid med Adam i starten. Det var som å prøve å trene en vill hest, sier keepertreneren til The Bolton News.

Måtte ofre alt for fotballen

Sammen med Sammy Lee var det Barber som oppdaget den Ungarske keeperen, som ble signert for ca 200.000 pund.

- Men det var da vi hadde signert ham at det harde arbeidet startet. Å få ham til å gjøre ting slik jeg ønsket, var hardt, mimrer han.

- Adam sa han ville gå på college på ettermiddagene. Jeg fortalte ham at det ikke kom til å skje. Du må ofre alt for fotball hvis du skal bli en toppspiller. Jeg tror Adam vil se tilbake nå og forstå hva vi forsøkte å gjøre.

Ble bedt om å klippe seg

Han forteller også en historie om da Bogdan møtte opp på trening med pannebånd.

- Han sa det var for å holde håret unna øynene, men jeg ba han gå å klippe seg, sier mannen med det passende navnet Barber.

Etter at Bogdan ble klar for Liverpool, skrev han et åpent brev til Bolton-supporterne. Der ga kan klart uttrykk for hvor mye han ser fram til sitt nye eventyr på Anfield. 

- Jeg har blitt gitt en fantastisk sjanse i livet ved å slutte meg til Liverpool, og jeg ønsker å få mest mulig ut av denne muligheten, skriver Bogdan.

LES OGSÅ: Dette er Adam Bogdan

LES OGSÅ: Ungarere i Liverpool