- Dette er en enorm kamp

Søndagens bortelag på Anfield ønsker å sette press på Chelsea ved å vinne sin første kamp foran The Kop på nesten tolv år. Pablo Zabaleta er imidlertid klar over Liverpools sterke ligaform.

Det er tre dager siden Manchester City var i aksjon og tapte for Barcelona hjemme på Etihad stadion, hvor Luis Suárez scoret katalanernes to mål, mens Liverpool spilte en 120 minutter lang kamp så sent som i går kveld.

Les også: 54 timer til restitusjon

Manchester City-manager Manuel Pellegrini erkjenner at det gir de lyseblå en fordel om to dager, og lagets høyreback, Zabaleta, ser på søndagens oppgjør som en mulighet til å gjøre tittelkampen enda jevnere. Serielederne spiller nemlig ikke Premier League-fotball denne helga.

– Dette har alltid vært et vanskelig sted å reise til for vår del, men forhåpentligvis kan vi få med oss de tre poengene vi behøver og utnytte at Chelsea spiller i ligacupfinalen, forteller argentineren, ifølge Sky Sports.

God borteform

Han tror ikke midtukekampen hemmer laget sitt. Samtidig påpeker 30-åringen at de besøker Merseyside med høy selvtillit etter spillet de har vist på bortebane denne sesongen. Manchester City er faktisk det laget i ligaen som har tatt flest poeng på fremmed gress siden august.

– Og det er noe vi må prøve å holde på frem til sesongslutt, sier han.

– Det er viktig å hvile ordentlig mellom oppgjørene og å fokusere på den neste kampen, som nå er mot Liverpool på søndag. Vi vet hvor viktig den kampen er, og Liverpool spiller veldig bra for øyeblikket, selv om de tapte for Besiktas torsdag kveld.

Les også: Ikke vunnet på Anfield siden 2003


RØD SEIER: Philippe Coutinho satte inn seiersmålet mot Manchester City. (Video: TV 2)

Manchester City har ikke vunnet én gang i løpet av sine tolv siste turer til Liverpools hjemmebane. I forrige sesong ledet de røde med to mål til pause, men et selvmål og David Silva sørget for 2–2 i andre omgang. Derfor var det ekstra surt at Philippe Coutinho ble rød matchvinner, mimrer Zabaleta, som spilte hele kampen.

– Det var ekstra vondt, for vi var nødt til å kjempe oss tilbake etter å ha ligget under med to mål, så det var ille å tape den kampen mot slutten. Men vi viste god lagmoral og responderte veldig bra etter det nederlaget, og det var grunnen til at vi vant tittelen.

– Nå skal vi skal dra dit for å vinne, men vi forventer 90 tøffe minutter. Uansett har vi muligheten til å knappe innpå i toppen, så dette er en enorm kamp for oss.