– Dette viser nye ambisjoner fra FSG

James Pearce tror Brendan Rodgers skjebne ble beseglet idet Liverpool forstod at de kunne hente Jürgen Klopp.

Liverpool Echos James Pearce, er en av journalistene som følger Liverpool aller tettest, og har hatt hendene fulle etter at Brendan Rodgers søndag ble sparket som Liverpool-manager. 

Etter at det nå er klart at Jürgen Klopp tar over, mener Pearce at dette viser at Fenway Sports Group (FSG) har ambisjoner om at Liverpool skal kjempe om ligatittelen igjen.

– Det viser ambisjoner fra FSG. Det viser at de er seriøse med å gjøre Liverpool suksessfulle. Noen fans har ment at de ikke har virket bekymret for utviklingen på banen, så lenge verdien av klubben økte. Jeg synes signeringen av Klopp viser at de ønsker å vinne trofeer, og også at de ønsker å gå for ligatittelen fansen har ventet så lenge på, sier James Pearce til Liverpool.no.

Øverste hylle

Pearce mener ledelsen i FSG nå har valgt en trener fra øverste hylle.

– Det var en stor avgjørelse å sparke Rodgers da de gjorde.

– Jeg tror de bare kunne forsvare det ved å gå ut å hente en manager fra øverste hylle som erstatter. Og jeg synes de har klart det med Klopp. Han er en manager de ville valgt foran Rodgers i 2012 også, men da gjorde han det klart at han ikke ville forlate Dortmund, sier Pearce.

EKSPERT: James Pearce i Liverpool Echo har hatt en rekke avsløringer om spillet i kulissene rundt Rodgers de siste dagene. 

Handlet raskt

Han sier han er overrasket over tidspunktet for sparkingen, så tidlig i sesongen.

Hvorfor skjedde dette akkurat nå?

– Mye av det handlet om Jürgen Klopps tilgjengelighet. Jeg tror de trengte å handle raskt. Idet de skjønte at Klopp var interessert, tror jeg Rodgers skjebne var beseglet, uavhengig av hva som skjedde de siste ukene. 

LES OGSÅ: Beatles-tilstander da Klopp ankom