– Divock var strålende

Brendan Rodgers benyttet seg av 22 spillere under dagens treningskamp i den thailandske varmen, og nordiren sier seg svært fornøyd med hvordan ungguttene fremsto.

De fremmøtte på mektige Rajamangala nasjonalstadion fikk se flere debutanter i den helrøde drakta mot Thailand All-Stars. Blant dem var Divock Origi (20), som skallet seg inn på scoringslista like før slutt.

Se vårt kampreferat her!

– Jeg synes Divock var strålende. Man kunne se bevegelsene hans, og det som virkelig gledet meg, var viljen til å fortsette å prøve. Han brant noen sjanser han ønsket å score på, men han holdt det gående og var veldig positiv, sier manageren, ifølge Liverpool Echo.

Se scoringen her. Saken fortsetter under.


DEBUTMÅL: Origi scoret i sin aller første opptreden for de røde. (Video: TV 2/LFCTV)

Belgieren spilte hele den andre omgangen, og han hadde blant annet to stolpetreff før ballen endelig havnet i nettet. Målet, som kom etter en god corner av kaptein Jordan Henderson (25), viste noe av hva spissen er kapabel til, mener Rodgers.

– Han viste hvor god han er i lufta. Det var et glimrende innlegg inn i boksen, og det var en strålende heading som sørget for scoringen.

Det var Liverpools fjerde scoring for anledningen. Lazar Markovic (21) brukte bare tre minutter av kampen på å sende gjestene fra Merseyside i ledelsen, før Mamadou Sakho (25) stanget inn 2–0 få minutter før pause.

– Fornøyd med de unge

I andre omgang stilte Liverpool med en ny startellever, og det tok ikke mer enn sju minutter før Adam Lallana (27) satte inn kampens tredje. Henderson stikker imidlertid av med de fleste overskriftene etter en rålekker «rabona»-pasning i forkant av målet.

Brukbar assist av Jordan Henderson i Thailand... Se scoringene her: bit.ly/1DeHwNx

Posted by Liverpool FC Supporters Club Norway on 14. juli 2015

Sammen med Origis fulltreffer vant Liverpool dermed 4–0 i sin første treningskamp for sommeren. Det har de ikke gjort siden Preston ble senket med samme sifre for to år siden. Rodgers gir nyervervelsene mer enn godkjent:

– Jeg er fornøyd med alle de nye spillerne som var på banen. Jeg synes James Milner var enestående. Han viste frem kvalitetene og intensiteten sin. Nathaniel Clyne er strålende, Joe Gomez var veldig god, og (Ádám) Bogdán var trygg. Alle sammen passet inn i stilen vår.

Den tidlige Markovic-scoringen kom som et resultat av vilje og taktikk, forklarer manageren. Serberen fikk en offensiv rolle bak de to spissene fra start, og han forsøkte stadig å utnytte rommet mellom midtstopperne.

Tror på mer fra Markovic

Rodgers tror fansen får se en betydelig bedre versjon av Markovic dette året. Samtidig påpeker han at de andre ungguttene også vil få flere sjanser dersom de overbeviser ham. João Carlos Teixeira (22), med to målgivende pasninger, er blant dem som imponerte i dag.

– I løpet av det første året her tilpasset Lazar seg som en ung spiller i en stor klubb, men denne sesongen kan han forhåpentligvis ta steget videre. Han spilte i en posisjon like bak de to spissene i første omgang, og han stakk fremover veldig bra. Og det var en god avslutning ved scoringen.

Se videosammendrag fra kampen her!

– Alle unge spillere med riktig personlighet og appetitt får en mulighet. João har erfaring nå, etter utlånet i Brighton, så han og de andre unge spillerne kjemper for å vise at de fortjener en plass i stallen.

Den neste treningskampen spilles mot Brisbane Roar i Australia kommende fredag.