– Eierne har ingen planer om å bytte manager

Sesongen har bydd på Europa-fotball og en lang seiersrekke, men omtrent fem uker før den er over, sitter fansen igjen med stor skuffelse. Velinformerte journalister tror imidlertid sjefen sitter trygt.

Dette er Brendan Rodgers’ tredje sesong som Liverpool-manager, og for tredje år på rad skal førstelaget ta sommerferie uten et eneste trofé. Sist en manager i Merseyside-klubben ikke vant sølvtøy i løpet av sine tre første år, var Phil Taylor, forgjengeren til Bill Shankly, på 1950-tallet.

Les også: Mer skuffet over prestasjonen enn resultatet

Likevel skal 42-åringen fra Nord-Irland fortsatt være en del av planen til Fenway Sports Group (FSG), hevder journalisten Ben Smith i BBC. «På dette tidspunktet er jeg blitt fortalt at Liverpools amerikanske eiere ikke har noen planer om å sparke Brendan Rodgers. Det er selvfølgelig skuffelse etter tapet på Wembley, men de anerkjenner også det han gjorde for tolv måneder siden», sier han.

Saken fortsetter under.


CUPEXIT: Det ble ingen drømmefinale for Steven Gerrard på sin egen bursdag. (Video: TV 2)

– Nær sparken i fjor

Det brant i det hele tatt mye mer under føttene til Rodgers da Liverpool slet sent i fjor høst, ifølge Tony Evans i avisen The Times. I desember skal manageren ha vært nærmere å miste jobben «enn de fleste trodde», skriver Evans, som legger til at FSG involverte seg i det sportslige for å snu den vonde trenden.

At klubben kom seg igjennom perioden og løftet seg mange hakk mot jul og etter nyttår, har ifølge Smith ført til at Rodgers fortsatt er eiernes førstevalg bak roret. FSG skal være beundrere av manageren Jürgen Klopp, som nylig ga seg i tyske Borussia Dortmund, men de har «ingen planer om å gjøre endringer på dette stadiet».

BBC-journalisten påpeker også at en eventuell sparking av Rodgers vil koste eierne hele ti millioner pund – over 115 millioner kroner – på grunn av 42-åringens nåværende avtale. Og de må ut med det samme igjen for å ansette en erstatter, fortsetter Smith.

Rodgers skrev under på en forlengelse – kontrakten strekker seg nå til 2018 – etter den glimrende fjorårssesongen. «Det er sannsynlig at Liverpool starter neste sesong med samme manager. Gleden og spenningen fra forrige sesongs gullkamp bør ha skapt nok tro til å gi Rodgers en ny sjanse», skriver Evans.

Les også: Dette er avisenes dom etter cupsemifinalen

Nå, etter FA-cupnederlaget mot Aston Villa i går, gjenstår det seks kamper for Rodgers og Liverpool denne sesongen. De ligger sju poeng bak fjerdeplasserte Manchester City, men har samtidig én kamp til gode på Etihad-klubben.

Neste kamp er borte mot West Bromwich lørdag ettermiddag.