– Eierne skal ha skryt

Jamie Carragher er fornøyd med hvor sta Liverpools klubbeiere har vært rundt Raheem Sterlings prislapp. Samtidig håper han rødtrøyene nå bremser utvandringen av sentrale spillere.

Forhandlingene mellom Liverpool og Manchester City ble intensivert etter at et bud på over 40 millioner pund ble lagt inn fredag kveld. To dager senere endte samtalene med enighet og svimlende 49 millioner pund for landslagsprofilen.

Nå gjenstår bare de personlige betingelsene og en obligatorisk, medisinsk undersøkelse før Sterling, etter et halvår med store ryktebål og diskusjoner blant supporterne, kan kalle seg Manchester City-spiller.

Les også: – Et sammenbrudd mellom spiller og manager

Carragher påpeker via nettjenesten Kicca at Sterling selv ikke kunne kontrollere prisen, noe Liverpool tidlig hadde fastsatt til rundt 50 millioner pund, men kaller overgangen «strålende» for de rødes del.

– Han er en veldig god, ung spiller, men har ennå ikke vært oppe på nivået som (Michael) Owen, (Wayne) Rooney, (Robbie) Fowler eller (Ryan) Giggs viste på dette stadiet av karrieren, så det er ikke noe tvil om at 49 millioner pund er en strålende avtale for Liverpool.

Den tidligere visekapteinen på Anfield tror debatten nå vil handle om Sterling faktisk er verdt prisen eller ei. Og ser man bort ifra inflasjon og kurs, blir Sterling den tolvte dyreste spilleren gjennom alle tider.

– Handler om potensialet

– Prisen har mer med nasjonalitet og potensial å gjøre – hvor god han kan bli istedenfor hvor god han er nå – men hvis han bidrar med å vinne titler og få Champions League-suksess til Manchester City, vil de si han er verdt det, skriver Carragher, og legger til:

Saken fortsetter under bildet.

– For Raheem handler det nå om å gjøre det han kan best: spille fotball og vise Premier League hvorfor han ble beskrevet som «den beste unggutten i Europa» for et år siden. Og det er ikke noe man kunne motsi på den tiden.

Likevel kommer Liverpool godt ut av situasjonen på flere måter, fortsetter scouseren. I tillegg til 49 millioner pund – hele 9,8 av dem går riktignok til Queens Park Rangers – mener han de røde fremstår som en bestemt klubb.

Allerede i vår gjorde Liverpool det klart at de ikke ville ha særlig mindre enn 50 millioner pund, og tidligere bud fra Manchester City, som lå på rundt halvparten, ble lynraskt avslått.

– En kjempesum

Under de siste forhandlingene klarte Liverpools representanter også å presse prisen fra rundt 44 til totalt 49 millioner pund – inkludert bonuser. Under klubbeierne, Fenway Sports Group (FSG), sin tid på Merseyside har Liverpool nå fått inn 174 millioner pund for bare Fernando Torres, Luis Suárez og Sterling.

– Fra Liverpools ståsted er det en kjempesum, og FSG skal ha skryt for styrken de har vist i disse situasjonene, med signalet det gir andre klubber og nåværende spillere, skriver Carragher, men legger samtidig til:

– I tiden fremover vil de imidlertid kanskje bremse utvandringen av Liverpools beste spillere…

Sterling, som satte ballen i mål 23 ganger på totalt 129 opptredener i rødt, er nå blitt tidenes dyreste engelskmann i internasjonal fotball, ifølge Daily Express. Samme avis skriver at Sterling også ligger an til å tjene drøyt 50 millioner pund i løpet av fem år i Manchester City.