– Ekstra høy selvtillit når vi spiller på Anfield

Liverpools manager tror det seirende laget søndag ettermiddag får et psykisk overtak i den knallharde kampen om topp fire. Selvtillit og hardt arbeid er oppskriften, sier han.

– Det er en viktig kamp. Disse oppgjørene er spesielt severdige, og rivaliseringen er selvfølgelig historisk. Dette er en kamp på Anfield mot en stor rival, og vi ønsker å vinne den, oppsummerte Brendan Rodgers i ettermiddag, ifølge klubbens nettsider.

Før de røde ønsker Manchester United velkommen foran fullsatte tribuner på Anfield om to dager, skiller det bare to poeng mellom klubbene. Selv tror ikke sjefen for vertskapet at vinneren kan skryte på seg en Champions League-billett riktig ennå.

– Jeg tror ikke resultatet vil bli den avgjørende faktoren fordi det fortsatt er en rekke kamper igjen å spille, men psykologisk sett kan det helt klart være en fordel, sa nordiren til pressen på Melwood.

En eventuell hjemmeseier vil ta Merseyside-laget inn på den mye omtalte fjerdeplassen i Premier League. Men hvis bortelaget stikker av med alle poengene, noe de gjorde da lagene møtte hverandre på Old Trafford i desember, blir luka opp til rivalene fra Salford på fem poeng.

Les også: – Det er tid for revasj

Rodgers håper imidlertid spillerne sine skal bære videre på selvtilliten de har bygget opp siden jul. Laget står fortsatt uten tap i Premier League siden Manchester United sist sto på motsatt halvdel, og det er ingen i det engelske ligasystemet som har vært bedre enn Liverpool dette året.

– Vi er inne i en god flyt. I løpet av de siste tre månedene har vi vist frem kvalitetene vi åpenbart har, utholdenheten og karakteren i laget. Men vi har vært nødt til å jobbe veldig hardt; dette er ikke noe som har skjedd bare ved å knipse. Vi har måttet analysere og jobbe hardt på treningsfeltet, og spillerne har tatt det med seg inn til kampene. De fortjener enormt mye skryt, sier 42-åringen.

– Vi går inn til denne kampen vel vitende om at det blir vanskelig for oss. Manchester United kommer hit fra en god opptreden (3–0 over Tottenham, journ. anm.). Men spesielt når vi spiller på Anfield, har vi veldig høy selvtillit, og vi ønsker å ta med oss den selvtilliten vi har vist de siste tre månedene og forhåpentligvis holde på den flyten.

Avspark er søndag klokka 14.30.