- En bra mann å ha i troppen

Ansvarlig redaktør i supporterklubben, Torbjørn Flatin, beskriver James Milner som en bra mann å ha i troppen, men håper det også kommer større navn inn porten på Melwood i sommer.

Liverpool FC bekreftet i dag at James Milner har kommet til enighet med klubben om en avtale som vil gjelde fra 1.juli, om midtbanespilleren består den medisinske testen.

- Det første som slår meg er at dette er en noe uvanlig signering for eierne som er opptatt av «moneyball-prinsippet». Vi henter en 29-åring på høy lønn, som vil ha liten salgsverdi når kontrakten er utløpt. Men det er klart at han kommer på en Bosman-overgang, og blir således relativt billig uansett. Av tidligere spillere FSG har hentet er det vel bare Kolo Toure som er i samme kategori, uttaler Flatin om nyervervelsen.

- Det vi ser er en liten stilendring i forhold til typen spiller vi vanligvis henter inn. Her har vi hentet en etablert spiller som ikke behøver noen omstilling til Premier League. Jeg forventer at han går rett inn på laget.

Det store spørsmålet er imidlertid i hvilken posisjon Brendan Rodgers vil benytte Milner.

- Det snakkes om at han er lovt plass på den sentrale midtbanen. Det er jo et pluss at han kan benyttes i flere posisjoner, men jeg tror vi får se ham som en av tre spillere sentralt på midtbanen, spår Flatin.

- Jeg tipper vi kommer til å spille med et anker pluss to foran, og jeg tipper Milner blir en av de to foran ankeret i de fleste kampene.

Hvem blir i så fall ankeret?

- Personlig hadde jeg håpet at vi hentet inn et nytt anker, men jeg er veldig usikker på om det vil skje. Emre Can og Lucas kan begge spille der, og kanskje til og med Joe Allen. Rodgers synes ikke å være spesielt opptatt av å ha en utpreget ankertype på laget.

- Jeg ser for meg Milner og Henderson som løpegutter foran ankeret, men det er ikke godt å lese hvordan Brendan Rodgers vil at Liverpool skal spille neste sesong. Men jeg tror at Milner går rett inn i startoppstillingen.

Er så Milner en tilvekst som redaktøren bifaller, og som han er fornøyd med?

- Tja, jeg synes ikke det er en dårlig deal. Vi får en allsidig spiller, som er lite skadet og som jobber hardt. Han gjemmer seg aldri. Han er en type som tar tak når de rundt ham har en dårlig dag.

- Ankepunktet mitt er at jeg føler at vi ikke handler fra øverste hylle. At han ikke er topp kvalitet. At vi får en midt-på-treet-spiller, som kan være litt kjedelig i stilen. Men vi må ha slike også. Vi mangler folk vi kan ta med oss i skyttergravene, og Milner er som sagt en slik type, som aldri vil gjemme seg når det butter imot.

- Danny Ings er litt i samme kategori. Mye hardt arbeid og innsats, men en oppgradering i forhold til Borini og Lambert. Kanskje får vi også Clyne i tillegg, som er en spiller jeg liker. Men uansett føler jeg vi ikke handler helt på øverste hylle, og det bør komme et par større navn enn dette, ellers tror jeg eierne og manageren kan få mye pes.

- Men for å konkludere: I utgangspunktet er jeg positiv til Milner. Han er en bra mann å ha i troppen, avslutter Flatin.