– En spiller Liverpool-fans må følge med på

Speider Stig Torbjørnsen (50), kjent fra The Kopites spalter, er meget spent på Liverpools nye nigerianske spisstalent Taiwo Awoniyi.

– En veldig god og interessant fotballspiller med mange kvaliteter. Han lever ikke bare på fysikken eller farten, altså ekstremferdigheter som mange afrikanske spillere gjør. Awoniyi er verken muskuløs, spesielt rask eller stor, men har litt av alt. Spissen beveger seg smart, har god teknikk og opptrer med en klokskap du sjelden ser hos en 18-åring. Han er veldig tenkende og har høy fotballintelligens, sier Torbjørnsen til Liverpool.no.

Den tidligere speideren i Rosenborg så Liverpools nye stortalent under afrikamesterskapet for U20-lag i mars, som nigerianerne vant. Det var også kvalik til VM, hvor Awoniyi scoret to mål før Nigeria ble slått ut i åttedelsfinalen mot Tyskland. Han hadde også to assist under mesterskapet i New Zealand.

– Jeg så ham i to kamper i Afrikas U20-mesterskap i Senegal i mars. Der var han veldig, veldig god med to mål i 3-1-seieren mot Senegal og ett i 4-1-kampen mot Kongo. En kjempeinteressant spiller, som Liverpool-fansen virkelig må følge med på. Jeg ble litt overrasket da han signerte for Liverpool. Samtidig er det helt riktig å låne ham ut til 2. Bundesliga og FSV Frankfurt. Jeg kan ikke love at han slår til der umiddelbart, men det bør være en fin arena for ham, sier Torbjørnsen.

– Når han var så god mot de beste afrikanske lagene, håper jeg han gjør noe ut av seg i tysk 2. divisjon. Han spilte alene på topp da jeg så ham i mars. Jeg tipper Liverpool virkelig fikk opp øynene for ham under U20-VM, sier fotballspeideren.

I vår/sommer har Awoniyi vært på et lengre opphold i Kalmar FF. Men siden han først fylte 18 år i august, kunne han ikke skrive under for svenskene da.

– Fordi han var under 18 år ble det vanskelig å komme til Europa og signere kontrakt, men han har vist seg såpass fram at Kalmar falt ut av dansen da han ble gammel nok til å kunne skrive kontrakt. Da våknet toppklubbene, mener Torbjørnsen.