- En stor utfordring

Før turen til Anfield i dag ligger Leicester helt sist på Premier League-tabellen, men etter tre etterlengtede poeng forrige helg tror laget at de er i stand til å ødelegge Liverpools gode julerekke.

– Vi har ikke tatt mange nok poeng, enkelt og greit. Om vi fortjener mer enn vi har tatt, er noe folk kan diskutere så mye de ønsker. Vi vet hvor vi har vært for svake. Det har nok vært litt vanskeligere enn forventet å tilpasse oss denne ligaen, men vi går inn til andre halvdel av sesongen vel vitende om at vi har gjort det bra i mange kamper, sier manager Nigel Pearson i forkant av ligarunden.

Det er bare én måned siden lagene møtte hverandre sist. Leicester tok ledelsen på King Power Stadium, men Liverpool slo ettertrykkelig tilbake: Adam Lallana utliknet, og han scoret samtidig Liverpools mål nummer 600 på bortebane i Premier League-sammenheng, før Steven Gerrard ga rødtrøyene ledelsen i andre omgang. Jordan Henderson fastsatte sluttresultatet til 3–1 mot slutten av oppgjøret.

Tapet var Leicesters sjette på de syv siste, og formen har heller ikke bedret seg stort de siste ukene. Aston Villa slo laget i Birmingham, Manchester City vant borte, Andy Carroll og Stewart Downing senket dem med West Ham, og Tottenham vant 2–1 på King Power Stadium på «Boxing Day».

• Les også: Gerrard inn på laget igjen

Så kom endelig noe å juble for. Allerede i første omgang skjøt Riyad Mahrez laget i ledelsen på lekkert vis mot Hull på bortebane, og Leicester holdt – så vidt – på ledelsen ut kampen. Vertene hadde blant annet to baller i stolpen, men scoringen til Mahrez sørget for den første Leicester-seieren på fjorten kamper.

Nå tar de blå og hvite turen til Anfield for første gang siden september 2003. Den gangen vant hjemmelaget 2–1 etter scoringer av Michael Owen og Emile Heskey, i en kamp der Gerrard var på banen i samfulle minutter.

Leicester-spiss David Nugent tror imidlertid på et annet utfall i dag. Han så Liverpools kamp mot Swansea, men lot seg ikke skremme. 29-åringen sier laget tar med seg selvtillit fra møtet i desember, selv om det endte med nederlag.

Satser på tidlig bortemål

– Vi kan definitivt det. Nå kommer vi også fra en seier uten baklengsmål. Da vi møtte Liverpool på hjemmebane, tok vi ledelsen, hadde en god start og kunne scoret ytterligere én eller to ganger. Men de kom tilbake i kampen. De har et bra lag, og de vant nesten ligaen i fjor. De scoret tre ganger mot oss, så det blir tøft, men vi ser frem til det, forteller han til Leicesters nettsider.

– De så ut til å være i god form mot Swansea, men det er tøffe kamper uansett hvor man drar hen i Premier League. Det blir god stemning på Anfield, og dersom vi klarer å stilne fansen i løpet av de tjue første minuttene, og deretter holde det sånn, kan vi forhåpentligvis ligge lavt og kontre – og holde fast i tauene til dommeren blåser av. Det hadde vært deilig, smiler han.

I går poengterte Brendan Rodgers at Liverpool forventer tøffe gjester i ettermiddag, men gjorde det klart at Liverpool-spillerne ikke vil bli overrasket over hva som venter.

– Vi satser på å fortsette den lille seiersrekken og avslutte det tøffe juleprogrammet med full poengpott, la han til.

Vil utnytte svakhetene

Det er ord Leicester ønsker å gjøre til skamme. Pearson skryter av hvordan Rodgers har flettet sammen startelleveren i de siste kampene, og han er imponert over styrkene hos de røde, men sier Leicester kommer til å vie fokuset mot svakhetene.

– Det er en stor utfordring å møte Liverpool. De spiller med et system som er veldig interessant, og det er noe som passer spillerne de har. Vår oppgave er som alltid å skape nok problemer for dem. Det handler ikke alltid om å tenke på motstandernes styrker; vi er nødt til å snakke om hvordan vi kan utnytte svakhetene de har, forklarer manageren.

– Det er veldig viktig at vi er positive, og vi ser på den beste muligheten for å få et godt resultat. De har et veldig bra lag med gode spillere. Brendan har en fotballfilosofi han holder fast på, og den passer helt klart de spillerne han har.

Avspark mellom Liverpool og Leicester er klokka 16 i ettermiddag.