– En viktig rolle i klubbens fremtid

Selv om Steven Gerrard skal spille sin siste offisielle kamp på Anfield i dag, forteller klubbens styreformann at han har pratet med scouseren om å returnere i en annen rolle i fremtiden.

– Jeg ser ikke på dette som et farvel. Jeg ser på det som slutten av et utrolig kapittel for Steven, med tanke på karrieren i Liverpool. Jeg har stor tro på at han returnerer til klubben i en annen rolle i fremtiden.

Det forteller Tom Werner i et eksklusivt intervju med Liverpool Echo før Gerrards siste Premier League-kamp foran egne supportere. Werner avslører at han har snakket med klubbikonet om å komme tilbake ved en senere anledning.

– Det stemmer. Vi har hatt noen samtaler som forblir private, men vi ser helt klart at han har en viktig rolle i klubbens fremtid.

Det er ingen spesifikk plan for hva 34-åringen eventuelt skal gjøre i Liverpool når eventyret på vestkysten av USA er over, bekrefter amerikaneren. Han forklarer at de etter hvert skal sette seg ned og prate om hva Gerrard ønsker, men poengterer samtidig at det intime forholdet mellom klubben og scouseren vedvarer selv om han nå skifter arbeidsgiver.

– Jordnær og ydmyk

Videre er ikke styreformannen beskjeden med hyllesten av den avtroppende kapteinen, som kan få sin 709. opptreden for Liverpool når de tar imot Crystal Palace på Anfield senere i dag. Werner beskriver den tidligere landslagskapteinen som «en perfekt rollemodell».

– Han er en så jordnær og ydmyk person. Hvis du hadde møtt ham på et tog uten å vite hvem det er, ville du ikke trodd at det var en av de aller beste fotballspillerne i sin generasjon. Det er verdiene han tar med til klubben.

Saken fortsetter under.

Werner møtte Gerrard for første gang tilbake i oktober for snart fem år siden, etter at Fenway Sports Group hadde tatt over klubbeierskapet. Sammen med John Henry lot han seg imponere av kravene Gerrard viste overfor de rike amerikanerne. Scouseren ville tidlig forsikre seg om at de hadde samme drømmer for Liverpool som han selv, ifølge Werner.

Les også: Rodgers vil ønske Gerrard tilbake

– Han var veldig glad for at vi ønsket å vinne troféer, og han var fornøyd med kunnskapen vi hadde om ligaen. Han har vært veldig støttende og respektfull hele tiden. Han har vært en ypperlig kaptein. Jeg har hatt en rekke samtaler med ham om hvordan vi kan forbedre klubben, og jeg har tatt kommentarene hans videre. Jeg er privilegert nok til å kalle Steven en god venn.

At den lokale superstjernen har passert 500 ligakamper for de røde, er et klart bevis på lojaliteten hans, mener Werner, som legger til at Gerrard enkelt kunne funnet seg en annen klubb dersom han ønsket. Nå har 34-åringen også bedt klubben og eierne investere i klassespillere fremfor unge spillere med stort potensial.

– Jeg har lest det. Intensjonen vår er å styrke stallen i sommer. Men jeg vil ikke si altfor mye om det eller diskutere overgangsplanen vår. Fokuset bør være på Steven Gerrard. Denne lørdagen handler bare om å feire karrieren hans i hans aller siste kamp på Anfield.

Sjekk Gerrards spillerprofil her!

Oppgjøret mellom Liverpool og Crystal Palace, som er sesongens nest siste kamp for Brendan Rodgers’ mannskap, sparkes i gang klokka 18.30 norsk tid. TV 2 Sport Premium sender kampen direkte, og vi følger den minutt for minutt på Liverpool.no.