- England må støtte sine klubber bedre i Europa

Brendan Rodgers svarer på hvorfor engelske klubber skuffer i europeiske turneringer og risikerer å få redusert sin kvote fra fire til tre lag i Champions League.

Før kveldens kamper i Champions League har engelske lag vært i aksjon i seks kamper i gruppespillet, og fem av dem er tapt. I Europa League er representantene Tottenham og Liverpool, etter at Southampton og West Ham ble slått ut av henholdsvis Midtjylland (Danmark) og Astra (Rumenia) i kvalifiseringen.

Forrige sesong var det ingen lag fra England som kom til kvartfinalene hverken i Champions League eller Europa League. Dette har medført at det nå er en reell fare for at Italia går forbi England angående nasjonspoeng, og det i så fall blir Spania, Tyskland og Italia som blir de nasjonene som får fire representanter i Champions League. Skulle det være tilfellet ved slutten av denne sesongen vil England få redusert kvote fra sesongen 2017/18.

- Konkurransen i Premier League har ikke sin like, forklarer Brendan Rodgers da han blir spurt om de svake resultatene til engelske lag i Europa, og han selv har antydet at Liverpool vil stille med et redusert mannskap mot Sion i morgen. – Hvis du snakker med spillere som har vært i Europa og så kommer de hit…

- Du kunne se Porto i går kveld (vant 2-1 mot Chelsea).  Porto spilte på fredag, de hadde fått dispensasjon til å flytte sin kamp slik at de kunne holde seg friske.

- Jeg tror også at store lag på Kontinentet noen ganger kan vinne kamper ved å ta ut 70 prosent og dermed konservere sin energi. Det er ingen kamper i Premier League hvor du kan gjøre det. Chelsea vil komme hjem og ha en vanskelig kamp mot Southampton denne helgen.

- Jeg synes Premier League kunne gjøre mer for å støtte sine lag i Europa. Det skjer i andre forbund og i andre land, men ikke her. I andre land kan store lag noen ganger bytte fem, seks eller sju spiller og fortsatt vinne en kamp for så å være virkelig sterke i neste kamp. De har også en cupturnering mindre.