– Et positivt resultat vil hjelpe oss mye

Jordon Ibe ser på bortemøtet med Bordeaux som en mulighet til å rette på inntrykket.

Liverpool har ikke vunnet en kamp siden de senket nyopprykkede Bournemouth knappe 1–0 på Anfield for nøyaktig én måned siden. Siden har det bare blitt ett poeng av ni mulige.

En liten fellesnevner for Ibe er at han ikke har startet noen av de tre siste Liverpool-kampene. Tenåringen spilte mot både Stoke og Bournemouth, men kom inn fra benken etter pause mot Arsenal, West Ham og Manchester United.

Satser på en ideell Europa-start

På plass i Frankrike, sammen med en reservepreget og ung Liverpool-tropp, forventes det at Ibe spiller fra start når Europaliga-gruppespillet sparkes i gang på Nouveau Stade de Bordeaux i kveld.

– Det vil hjelpe oss mye å få et positivt resultat i bortekampen. Tilbake på hjemmebane igjen, med fansen som støtte, bør vi gjøre det bra. De to siste kampene har vært skuffende, så dette er en mulighet for oss til å ta noen poeng og prestere, sier Ibe til klubbens nettsider.

Som oppladning til kampen i Frankrike, som spilles bare tre dager før ligakampen mot Norwich, står Liverpool med stygge 1–6 på de tre siste timene med Premier League-fotball.

Les også: Før kampen: Bordeaux – Liverpool

Nå maner Ibe lagkompisene til å utnytte mulighetene foran mål bedre. Forrige sesong, etter et låneopphold i Derby, fikk vingtalentet debuten sin i Europaligaen, og han gjorde en god figur i hjemmekampen mot Beşiktaş.

– Viktig med tidlig scoring

Ibe var også på banen i returoppgjøret, men var vant tyrkerne 1–0, noe som også ble stående ut ekstraomgangene, før Liverpool ble slått ut på straffer på samme stadion i Istanbul som rødtrøyene vant Champions League for ti år siden.

– Man må ta vare på sjansene sine i alle kamper, men jeg følte det var enda viktigere å få en tidlig scoring her, for noen lag legger seg bakpå og forsvarer seg. Jeg syntes det gikk greit, og jeg koste meg, sier Ibe om opplevelsen av å spille i Europa.

Avspark mellom Bordeaux og Liverpool er klokka 19.

Les også: Slik ser du kampen