– Får man sjansen, må man ta den

Som Liverpool-spiller er det noe ekstra spesielt med kveldskamper i Europa, synes Jordan Rossiter.

Den lokale tenåringen er blant flere unggutter som Brendan Rodgers har inkludert i troppen som skal møte Bordeaux på bortebane i kveld – og han er den eneste av dem med tellende førstelagskamper bak seg.

Samtidig betyr også flybillettene til spillere som Pedro Chirivella, Connor Randall og Daniel Cleary at blant andre toppscorer Christian Benteke er igjen hjemme på Merseyside under Europaliga-åpningen. Likevel mener Rossiter at Liverpool er mer enn gode nok til å vinne i Frankrike.

– En mulighet til å imponere

– Vi har en sterk stall, og for de spillerne som ikke har spilt så mye, men trent hardt, er det kanskje en mulighet til å imponere. Når man får sjansen i denne klubben, er man nødt til å ta den. De som starter, uansett hvem det er, vil være klare og kapable til å sikre tre poeng, sier han til Liverpool Echo.

Forrige sesongs innsats i Europa kan beskrives som fiasko for de røde. Laget vant nemlig bare én kamp i Champions League-gruppespillet, noe som bidro til at Liverpool ikke avanserte til sluttspillet.

Les også: Lokale unggutter får sjansen

I stedet havnet rødtrøyene i Europaligaen, der Beşiktaş var motstanderen i 16-delsfinalen. Merseyside-klubben vant 1–0 på hjemmebane, men tapte med samme resultat i returkampen i Istanbul. Tyrkerne gikk videre etter straffer.

Saken fortsetter under.

Men i de to siste Europaliga-gruppespillene som Liverpool har vært involvert i, har laget avansert etter å ha vunnet gruppa. Rodgers fortalte pressen i Frankrike onsdag at han har samme tilnærming til turneringen nå som han hadde da Liverpool, med mange rulleringer på laget, toppet gruppa i 2012/2013-sesongen.

– Spesielt når man er Liverpool-spiller

– Dette er kanskje ikke Champions League, men det er fortsatt en stor turnering og en sjanse for oss til å vinne et trofé. Alle sammen ønsker at klubben skal returnere til Champions League neste sesong, og gjør man det bra i Europaligaen, får man muligheten til det, sier Rossiter, som legger til:

– Det er noe spesielt med europeiske kveldskamper når man er Liverpool-spiller. Alle vil være med i Europa, og en eventuell seier over Bordeaux vil være en god inngang til ligakampen mot Norwich på søndag.

Les også: Før kampen: Bordeaux – Liverpool

Nå er det drøyt tre uker siden Premier League-debuten ble et faktum mot selveste Arsenal på Emirates i hovedstaden, og får Rossiter spilletid på Nouveau Stade de Bordeaux senere i dag, blir det hans tredje opptreden for A-laget – men den første i Europa.

Saken fortsetter under.

Bedre av europeisk motstand

Rossiter påpeker at han har vært med på «sånne turer som dette» tidligere. Scouseren sikter til UEFA Youth League forrige sesong, der Liverpools juniorlag fikk bryne seg på Basel, Real Madrid, Ludogorets og Benfica.

– Å spille mot forskjellige systemer og ulike taktikker rundt om å Europa hjelper en virkelig med utviklingen som spiller. De erfaringene vil bare være positive for meg, fortsetter han.

Les også: – Spesielt for alle spillerne her

I tillegg til Premier League-debuten og det som ligger an til å bli hans første Europaliga-kamp, avanserte Rossiter opp til det engelske U19-landslaget tidligere denne måneden.

Det unge talentet, som har vært i klubben siden han var seks år gammel, skryter av hjelpen har hatt fått av midtbanekollegene på Melwood.

– Lucas og Milner hjelper meg mye

– Da jeg vokste opp, beundret jeg alltid Xabi Alonso. Rekkevidden hans ved pasninger, hvor behersket han var med ballen … Han er en jeg så opp til. Nå er det på samme måte med Lucas Leiva og James Milner. Begge hjelper meg mye, og det styrker utviklingen min ved å bare trene sammen med dem, sier han.

– Jeg ser på hvordan Lucas bryter opp spillet og innsatsen han legger ned på trening hver dag. Han har spilt for Liverpool de åtte siste årene, og det er litt av en prestasjon. Forhåpentligvis vil jeg få sjansen til å spille ved siden av ham fremover.

Saken fortsetter under.

– Når det gjelder James, har han spilt på øverste nivå i over et tiår. Han har vunnet Premier League-titler. Han har allerede hjulpet meg mye siden han kom til klubben i sommer. Han er en strålende spiller, og jeg ser hvor hardt han jobber for å bli best mulig.

Rossiter forteller at han trener hardt for å komme seg opp til «standarden» som er satt av blant andre Lucas og James. Gjennom det siste året har han, i tillegg til oppturene på førstelaget, måttet belage seg på flere måneder uten fotballen på grunn av en ankelskade.

– Det jeg alltid har ønsket

Dermed kunne det fort være duket for et utlån etter at han ble skadefri i tide til sommeren, men Liverpools manager gikk tidlig ut og beskrev Rossiter som «en viktig del av stallen». Som en av få stortalenter fra U21-laget er han ikke lånt ut fordi Rodgers vil se ham i aksjon.

– Brendan forklarte at han ønsket å ha meg i og rundt førstelaget, og at jeg skulle trene med dem hver dag. Det er det jeg alltid har ønsket. Mange av de andre ungguttene får god erfaring på utlån, og jeg er sikker på at de returnerer som bedre spillere.

Les også: Slik får du sett Bordeaux-kampen

– Manageren har vist stor tillit overfor meg, og hvis jeg kommer på banen torsdag kveld, klarer jeg forhåpentligvis å gi noe tilbake. Jeg vet jeg har mye å forbedre, men jeg skal fortsette å jobbe hardt og høre på hva trenerne sier.

Avspark mellom Bordeaux og Liverpool er klokka 19.