- Fått spille mer enn forventet

Fabio Borini angrer ikke på at han valgte å bli på Anfield, og har fått mer spilletid enn han selv forventet. Forteller hvorfor han valgte bort andre klubber.

Liverpool aksepterte bud på £14 millioner fra Sunderland og £13 milloner fra Queens Park Rangers i sommer, men Fabio Borini takket nei til begge klubbene, og ville heller kjempe om plassen.

 

I Daniel Sturridge sitt skadefravær har Fabio Borini startet to ligakamper i år, og kommet inn som innbytter i sju. Totalt har det blitt fire kamper fra start og ni som innbytter. Det er likevel mer enn han forventet foran sesongen.

 

- Jeg har ikke angret på at jeg ble her. Ja, jeg kunne ha dratt, men jeg ønsket å bli i Liverpool og er glad for at jeg gjorde det. For å være ærlig, om jeg ser tilbake på i fjor sommer, så forventet jeg ikke å spille så mye som jeg har gjort så langt, sier Borini i et eksklusivt intervju med Liverpool Echo.

 

- Med Daniel Sturridge sine skader har jeg spilt mer enn forventet, og synes jeg har gjort det greit. Jeg skulle kanskje ha scoret et par mål fra noen av sjansene jeg har hatt, men jeg er ganske fornøyd med sesongen så langt.

 

Han utelukker en overgang i januarvinduet.

 

- Jeg kommer ikke til å dra denne måneden heller. Jeg startet forrige kamp, og ser ingen grunn til at jeg må bytte klubb. Jeg ser på alt som positivt for meg.

 

Italieneren ble kritisert da han takket nei til førstelagsspill i Sunderland og QPR, og heller ønsket en backuprolle i Liverpool. Grunnen var at han ønsket å være i en storklubb.

 

- Grunnen til at jeg sa nei til de klubbene som ønsket å kjøpe meg var at jeg ønsket å spille i en topp fire-klubb. Jeg ønsket å spille i Champions League og de største europeiske turneringene. For meg handlet det om hva jeg ønsker å oppnå i fremtiden.

 

- Jeg tenkte på fotballen, og på mitt personlige liv. Derfor bestemte jeg meg for å bli i Liverpool, og angrer ikke. Dette er det jeg ønsker.

 

- Det handlet aldri om penger. Dersom det var motivasjonen min ville jeg ha dratt til Dubai og spilt fotball der. Jeg ser aldri på penger - det handlet alltid om fotball og mine ambisjoner. Jeg tror fortsatt at jeg kan bli en suksess i Liverpool.

 

Borini har spilt 32 kamper for Liverpool siden han kom for to og et halvt år siden.

 

- Jeg har aldri hatt en full sesong her. Første året mitt var jeg uheldig med skader, og fikk ikke vist hva jeg kan. Det andre året var jeg på utlån. Dette er sesongen for meg. Ja, jeg har ikke spilt mye, og vet ikke hvorfor, men det er ikke opp til meg. Jeg jobber hardt hver dag for å vise manageren at jeg kan hjelpe, og ønsker å vise meg frem her. 

 

Like før jul kom 23-åringen inn mot Arsenal, da Liverpool jaktet et mål. Han ble utvist 16 minutter etter at han kom inn.

 

- Jeg hadde for mye energi den dagen. Jeg var glad for å få spille, og ønsket å komme inn og snu kampen. Jeg hadde ikke kontroll på følelsene, og derfor fikk jeg det røde kortet. Jeg har aldri blitt utvist før. Jeg tror det handlet om frustrasjon, og ønske om å gjøre det bra etter å ikke ha spilt så mye. Det skjedde, og jeg har lært fra det.

 

Han startet på topp borte mot Sunderland i forrige kamp. Nå håper han på sjansen igjen mot Aston Villa i morgen.

 

- Det å få en rekke kamper på rad er nøkkelen for meg. Jeg håper å spille mot Villa, og trenger bare det ene målet for å komme i gang. Kanskje en som treffer meg i ryggen og går inn. Dersom jeg jobber konsekvent, og viser det til lagkameratene og manageren, er jeg sikker på at jeg får den rekken med kamper som jeg ønsker, avslutter spissen.