– Firmino er en målscorer

Mens klubbledelsen bruker sommeren til å jakte på en ny angriper, håper Lucas Leiva at Liverpool allerede kan ha seg funnet en «ny» Luis Suárez i brasilianske Roberto Firmino.

– Jeg synes det er en god signering for oss fordi jeg har fulgt med på ham en stund, sier Lucas, som spilte den første omgangen mot Thailand All-Stars i går, til klubbens nettsider.

Les også: Kostet 29 millioner pund – hvem er dyrere?

Midtbaneankeret har ikke selv møtt Firmino personlig, forteller han videre, men det 23-åringen har vist i Brasil-trøya så langt, blant annet under sommerens Copa América, imponerer ham.

– Veldig bevegelig

Han ble matchvinner for sambanasjonen mot både Honduras og Venezuela i juni, og i løpet av forrige sesong fant han veien til målet for Hoffenheim ti ganger. Lucas tror anvendelige Firmino, som tidligere har blitt betegnet som en kreativ sjanseskaper av Ronaldinho, kan fungere som en ren spiss på Anfield.

– Vi får se hvor han passer inn. Firmino er en målscorer. For landslaget spiller han i 9-errollen, men han er veldig bevegelig. Jeg tror ikke han er en spiller som Philippe (Coutinho), som er best til å skape ting. Vi håper samhandlingen mellom dem blir god.

Saken fortsetter under.

– EN MÅLSCORER: Firminos første Brasil-mål kom mot Østerrike i november. (Video: CopaBrazilTV/YouTube)

Hoffenheim hentet Firmino som tenåring tilbake i 2011, og brassen scoret tre ganger på elleve kamper under vårsesongen. Totalt, etter fire og en halv sesong i Tyskland, noterte han seg for 49 fulltreffere. Lucas trekker paralleller til da Luis Suárez kom til klubben for fire år siden.

– Har det som skal til

– Folk visste heller ikke så mye om ham. Forhåpentligvis blir han en «ny» Suárez, for det ville vært ypperlig for klubben, men det er ikke rettferdig å legge så mye press på ham nå. Jeg tror han helt klart har det som skal bli for å bli en stor spiller for denne klubben, sier han, og fortsetter:

– Han har potensial, og på landslaget har vi sett at han kan prestere. Han har spilt i Tyskland, noe som er en ganske lik liga som i England. Jeg tror det kan bli vanskelig i begynnelsen, så det handler om å tilpasse seg klubben, språket og måten manageren ønsker at vi skal spille på.

Les også: Var Liverpools hovedmål i sommer

Firmino skal i gang med sesongoppkjøringen kommende uke, ifølge Daily Express. Sammen med Coutinho fikk han en forsinket ferie etter landslagsspill i Copa América forrige måned.