– Firmino er helt omvendt av Coutinho

Gary Gillespie fryktet Liverpool skulle få to altfor like brasilianere i laget, men mener Firmino vil bli limet som holder laget sammen.

Jürgen Klopp går til søndagens oppgjør med Crystal Palace ubeseiret på de seks første kampene, og med tre seiere på åtte dager.

I LFCTVs «Premier League Preview Show» oppsummerer Gary Gillespie de forskjellene han ser i laget fra Brendan Rodgers til Jürgen Klopp.

Spiller mer i ledige rom

– Det går litt raskere og er mer direkte, og det går ikke så mye spill fra side til side. Når vi får muligheten til å spille i rom nå, bruker vi det. Hele tempoet i kampene er nok høyere enn under Brendan, sier Gillespie, som spilte for Liverpool fra 1983 til 1991.

– Man ser at vi spiller ballen mer inn i bakrommet enn i beina på angriperne, og jeg synes det gjør en stor forskjell. Som da Firmino legger ball litt foran Milner på 5-meteren i starten av kampen. Da er det enklere å komme til avslutning enn hvis ballen kommer i beina og man må finne på noe spesielt, sier han om det som endte med et skudd i tverrliggeren fra Milner etter fem minutter mot Rubin Kazan.

Firmino er en nøkkelspiller

55-åringen synes man torsdag fikk se hva Roberto Firmino for alvor kan bidra med i laget.

– Jeg mener Frimino er en nøkkel til at Liverpool skal gjøre det godt. I går var nok den kampen han har vært mest involvert i, og med flere fine pasninger i bakrommet og med perfekt timing. Hans evne til å spille ballen i ledige rom, og så flytte seg selv i nye posisjoner er også veldig, veldig bra, sier Gillespie.

– Jeg trodde da han kom til klubben at han skulle bli helt lik Philippe Coutinho, men det viser seg at han er omvendt av Philippe Coutinho. Han vil ikke ha mange ballberøringer, han ønsker å involvere alle og jeg mener han er en nøkkelspiller slik Klopp ønsker at Liverpool skal spille. Han er limet som kan holde alt sammen, sier han.

Kombinasjonen av Christian Benteke og Firmino kan også bli spennende å følge framover.

– Benteke har det vært litt start og stopp for, og det har vært vanskelig med skadene. Han kommer med scoringsgaranti, men hvordan vil han bidra i laginnsatsen?

– Det er et spørsmål siden han er en så individuell spiller. Han er stor og kraftig spiss, mens spillerne rundt ham er helt annerledes når man ser på Firmino, Coutinho og Lallana. Han må fortsatt tilpasse seg, men man så da han kom inn mot Chelsea den trusselen han er. Han skremmer livet av midtstopperne.

– Hvis han scorer 20 mål og andre chipper inn, kan Liverpool havne i topp fire.

LES OGSÅ: Ibe på rundens lag i Europa League